Atıklar, hayvanlara yuva oluyor

Atıklar, hayvanlara yuva oluyor
Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında geri dönüştürülebilen atıkların sokak hayvanlarına yuva olduğunu belirten Başkan Taşçı...

“Vatandaşlarımızın toplama sepetlerimize attığı dönüştürülebilir atıklar, sokak hayvanlarına yuva oluyor” dedi.

Atakum Belediyesi ile Plastik Sanayicileri Derneği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Yuvaya Dönüşen Plastikler’ projesi kapsamında hazırlanan kedi ve köpek yuvaları ilçede belirli noktalara yerleştirilmeye başladı. Sokak hayvanlarını korumaya yönelik olarak planlanan ve ‘Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır’ sloganıyla sürdürülen proje hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti. 

Proje kapsamında vatandaşların dönüştürülebilen atıklarını geri dönüşüm sepetlerine atmaları destek için yeterli olduğunu kaydeden Başkan Taşçı, “Yuvaya dönüşen plastikler projemiz ile defalarca geri dönüştürülebilen atık plastikler sokak hayvanları için sıcak bir yuva haline geliyor.  Dünyanın sadece insanlara ait olmadığı, hayvanların da yaşam hakkının olduğunun asla unutulmaması gerekiyor. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve ilk olarak mamamatikler ardından da plastik atıklardan yapılan bu yuvalarımızla önemli bir adım attık. Vatandaşlarımız bu projeyi sevdi, destekledi. Desteğin daha büyümesi için vatandaşlarımızın ilçemizdeki geri dönüşüme katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Hazırlanan kedi ve köpek yuvalarının belirlenen noktalara yerleştirildiğini söyleyen Başkan Taşçı, “Kısa sürede başarılı bir noktaya ulaştık ve katı atıklardan elde edilen 20 yuva kullanıma hazır hale geldi ve 10 tanesi belirlenen noktalara yerleştirildi. Atakum Belediyesi Hizmet Binası önü başta olmak üzere Atakum Kültür Evi, Türkiş Kültür Evi, Yeşildere Kültürevi, Yaşampark, Çakırlar Korusu, Özel Ezgililer Koleji, Atakum Belediyesi Şantiyesi, Taflan Eczanesi ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu önünde artık sokak hayvanlarının yuvası var. Bu sayıyı daha da arttıracağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.