ATIK SU DÖNÜŞECEK!

ATIK SU DÖNÜŞECEK!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar Türkiye genelinde 1501 adet atıksu arıtma tesisi daha yapılacağı açıklanırken, Samsun’daki yeni tesis sayısı 10 olacak.

SUYUN GERİ KAZANIMI
Yaklaşık 1,1 milyar kişinin temiz su kaynaklarına ulaşmada sorun yaşadığını, 2,4 milyar kişinin ise yeterli sağlıklı suya sahip olmadığını belirten İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, suyun geleceğini, geri kazanımın şekillendireceğini söyledi. 

57 İL KULLANAMIYOR
Aytemur, “Rakamlar gösteriyor ki Türkiye’nin atıksuyu şu anda boşa akıyor. Bakanlık verilerine göre atıksuyunu yeniden kullanamayan il sayısı 57 Bunların dışındaki şehirlerde ise atıksuların az bir bölümü sadece park ve bahçeler ile yeşil alanların sulamasında kullanılıyor” dedi. 

SAMSUN'A 10 ADET
Atıksu eylem planına göre 2023 yılına kadar toplam 1501 adet atıksu arıtma tesisinin daha hizmete girmesi hedefleniyor. Planda, Samsun’un Alaçam, Bafra, Çarşamba, Havza, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Ondokuzmayıs ilçelerinde toplam 10 adet atıksu tesisinin faaliyete geçeceği belirtiliyor. Mehmet Hazinedar 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.