Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıldönümü kutlanacak

Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıldönümü kutlanacak
25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Kutlama Festivali ile Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıldönümü kutlanacak. Bu kapsamda, ilk toplantı Havza Kaymakamlığı makamında gerçekleştirildi.

Bu yıl Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 105. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 29.’su düzenlenecek olan 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali Kutlama Komitesi için ilk toplantı Havza Kaymakamlığı makamında Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat başkanlığında toplandı.

Toplantıda festival kutlamaları kapsamında yapılacak faaliyetlere hakkında bir takvim oluşturdu.

HAVZA'NIN CUMHURİYET TARİHİNDE ÖNEMİ
Havza Kaymakamı ve Komite Başkanı Mustafa Ayvat, “Bu sene festivalde Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıldönümünü kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 gün kalarak milli mücadelenin temelini attığı Havza'nın Cumhuriyet tarihinde yeri ve önemi bu festivalde bir kez daha vurgulayacağız. Şimdiden festivalimize emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK"
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise “Festivalin startını bu toplantı ile vermiş olduk. Uzun süredir şehitlerimiz, pandemi ve yaşanan deprem felaketi nedeni ile 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivalini kutlayamadık. İnşallah bu yıl Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 105. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde festivalimizi 29.’sunu düzenleyeceğiz. At yarışları, konserler, güreşler, yayla şenliklerimiz ve resmi kutlama programımız ile güzel bir festival tertip etmek için çalışmalarımıza başladık. Havzalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun,” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.