ATATÜRK’Ü ANMA ÖZEL KONSERİ

ATATÜRK’Ü ANMA ÖZEL KONSERİ
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu 2013-2014 sanat sezonu seri konserlerine devam ediyor.

08 Kasım 2013 Cuma günü AKM Büyük Salonda saat 20:00'de başlayacak olan 10 KASIM” özel anma konserini Şef Arzu KOPUZ ÇELİK yönetecek. Tek bölümden oluşacak olan konserde, günün anlam ve önemine uygun olarak Atatürk'ün de çok severek dinlediği ve huzurunda seslendirilmiş olan eserlerden özel olarak derlenmiş bir repertuar sergilenecek.

Konsere ilişkin Koro Müdürü Sinem ÖZONGAN: “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk'ün ölümünün 75. Yılında onu saygıyla anıyoruz. “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” , “Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.” Sözleri ve daha birçok sözüyle bize hep ışık tutmuş bir önderin sanatçıları olarak ona olan borcumuzu sergileyebilmek adına her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özenle hazırlandık ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ücretsiz olan bu konserimize klasik Türk müziğine gönül vermiş tüm Samsun halkı davetlimizdir.” Dedi.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.