Atatürk Sevgisini Evinde Yaşatıyor

Atatürk Sevgisini Evinde Yaşatıyor
Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde yaşayan 82 yaşındaki Mustafa Boyalı, evinin bir odasını Atatürk fotoğraflarıyla donattı. Boyalı, bugün saat 09.05'te de evinin balkonundaki direkte asılı Türk bayrağını yarıya indirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatında 6 yaşında olan Mustafa Boyalı, Atatürk sevgisiyle büyüdü. Esentepe Mahallesi'ndeki evinin bir odasını Atatürk'ün fotoğraflarıyla donatan Mustafa Boyalı yıllardır odasına özenle bakıyor. Mustafa Boyalı, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76'ncı yılında saat 09.05'te evinin balkonundaki Türk bayrağını da yarıya indirerek saygı duruşunda bulundu.

Eşiyle birlikte yaşayan üç çocuk babası Mustafa Boyalı, Atatürk öldüğünde 6 yaşında olduğunu belirterek, "Atatürk'ün ölüm haberini aldığımız gün babamı ağlarken buldum. 'Niye ağlıyorsun baba?' diye sorduğumda 'Büyük insan öldü' dedi. O gün Atatürk sevgisi içime düştü. Odamın bir köşesini onun fotoğraflarıyla süsleyip köşe oluşturdum. Onun fotoğraflarıyla dertleşiyorum" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.