ATATÜRK SEVGİSİNİ AHŞAPLARA İŞLİYOR

ATATÜRK SEVGİSİNİ AHŞAPLARA İŞLİYOR
Emekli polis Sinan Danışmaz, Samsun'un İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde (Çiftlik) ahşap üzerine çizdiği fotoğrafları sergileyerek çocuklara Atatürk sevgisini aşılamayı amaçlıyor.

Yaklaşık 15 yıldır bu işi yaptığını belirten emekli polis Sinan Danışmaz, ahşap üzerine çizdiği Atatürk resimleriyle hem sanatla uğraşıyor hem de Samsunlu çocukları bilgilendiriyor. Hafta sonları Çiftlik'te el sanatını sergileyen Danışmaz'ın tezgahı, genç yaşlı her kesimden ahşap sanatına ilgi duyan vatandaşların uğrak yeri oluyor.

hhhhh-001.jpg

"AMACIM ATATÜRK SEVGİSİNİ AŞILAMAK"
Gazetemiz muhabiri Soner Süren'e aslında bir ressam olmadığını ifade eden Danışmaz, "Emekli olduktan sonra hobi olarak başladım. Gün geçtikçe daha çok sevdim. Ahşapları kütük olarak temin ettikten sonra atölyede kendim biçiyorum. Daha sonra istediğim şekli vererek evimde hazırlıyorum. Fiyatlar kesinlikle bu emeğin bir karşılığı değil. Para kazanmak için yapmıyorum. Buradaki asıl amacım Atatürk'ün unutulmaması, genç nesle bu sevgiyi aşılamaktır.

vvvvvvv.jpg

Buraya gelen her öğrenciye hem çizimlerim hem de Mustafa Kemal Atatürk hakkında bilgiler vererek, çocuklarımızın Atatürk'le olan ilişkilerini güçlendirmek istiyorum. Atatürk sevgisi böyle bir şey" diye konuştu. Cumartesi ve pazar günleri saat 12:00 ile 17:00 arasında tezgahı başında olan Danışmaz, her yaş grubundan öğrenci ve Samsunlu vatandaşı ziyarete beklediğini ifade etti.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum