ATAKUM’DA HAYVANLAR İÇİN TOPLUMSAL DAYANIŞMA

ATAKUM’DA HAYVANLAR İÇİN TOPLUMSAL DAYANIŞMA
Atakum Belediyesi, koronavirüsle mücadele tedbirlerinin uygulandığı kentte boşalan sokaklar ve kapanan işletmeler nedeniyle aç kalma tehlikesi yaşayan sokak canlılarına desteğini sürdürüyor. Yapılan son çalışma ile sevimli dostların kentteki beslenme noktalarının sayısı 100’e yaklaştı.

Koronavirüsle mücadelede 17’inci günü geride bırakan Atakum Belediyesi, sürecin başında devreye aldığı acil durum eylem planını kesintisiz uyguluyor. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin talimatıyla düzenli toplantılar gerçekleştiren Acil Durum Komisyonu’nda alınan kararlar hızlı şekilde uygulamaya geçiriliyor. Komisyonun Atakum’daki sevimli dostların salgın sürecinden olumsuz etkilenmemesine yönelik kararının ardından sokak canlılarına yardım eli uzatıldı.

atakumda-sevimli-dostlar-icin-toplumsal-dayanisma-03.JPG

DUYARLI YURTTAŞLAR SORUMLULUK ÜSTLENDİ
Atakum Belediyesi, koronavirüsle mücadele sürecinde toplumsal dayanışma ile örnek bir çalışmaya imza attı. Kentte yaşayan hayvanseverlerin talepleri doğrultusunda proje ortaklığı yürüten Kırsal Hizmetler ve Fen İşleri müdürlükleri, can dostların yaşamına dokundu. Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde üretilen 25 mini mama haznesi, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince talep eden yurttaşların yaşadığı bölgelere yerleştirildi. Ahşap malzemeden üretilen ve içleri mama doldurulan haznelerin sorumluluğunu Atakum Belediyesi ile birlikte kentteki hayvanseverler üstlenecek. Böylece boşalan sokaklarda yaşam mücadelesi veren sevimli dostlar, duyarlı yurttaşların mama desteği ile aç kalmayacak.

atakumda-sevimli-dostlar-icin-toplumsal-dayanisma-02.JPG

100’E YAKIN DESTEK NOKTAMIZ OLDU
Mama haznelerini belirlenen adreslere ulaştıran Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte sahadaki çalışmalara destek olan Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala, “Atakum gibi toplumsal dayanışmaya yönelik hassasiyetin üst düzeyde olduğu bir kentte yaşayan herkes çok şanslı. Koronavirüsle mücadele sürecinde sevimli dostlar için Atakum Belediyesi ile işbirliği yapan, sorumluluk üstlenen tüm hemşehrilerime duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Yurttaşların talebi ile üretimine başlanan 25 mini mama haznesinin yine yurttaşların talep ettiği lokasyonlara teslim edilediğini belirten Atakum Belediyesi Veteriner Hekimi Hakan Temur ise şunları söyledi:“Bu zor günlerde, sokakta tek başına kalan hayvanlarımızı beslemek için Atakum Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler müdürlüklerinin işbirliği ile üretilen mama haznelerini ilçe genelinde talep edilen 25 noktaya ulaştırdık. Bunun öncesinde de Atakum’un değişik yerlerinde 16 mamamatik ve 57 kedi evimiz bulunuyordu. Dağıtımını yaptığımız mama hazneleri ile birlikte Atakum’da can dostların mama ve su bulabileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği nokta sayısı 100’e yaklaşıyor.”

atakumda-sevimli-dostlar-icin-toplumsal-dayanisma-06.JPG

KORONAVİRÜS SALGINIYLA PLANLI MÜCADELE
Öte yandan salgın döneminde toplum sağlığını koruyabilmek için acil durum ekipleriyle sürekli sahada olan Atakum Belediyesi, ilçenin dört bir yanında planlı bir mücadele yürütüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hijyen timi kentin dört bir yanını köpüklü suyla yıkayıp, dezenfektanlarla temizliyor. Oluşturulan program dahilinde Atakum’un tüm mahallelerini ziyaret eden ekipler, toplu yaşam alanlarında salgının oluşturduğu risklere karşı dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyor. Belediye personeli ile birlikte görev yapan Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, evlerinden çıkamayan yaşlı, hasta ve engelli yurttaşların siparişlerini WhatsApp Hattı üzerinden alıp kapılarına teslim ediyor. Genç gönüllüler, hayırsever Samsunluların yaptığı gıda ve insani ihtiyaç yardımlarını adresten alıp yardıma muhtaç kişilere ulaştırıyor. Desteğe ihtiyacı olan işitme engelli yurttaşlar, belediyenin görüntülü WhatsApp Hattı’nı arayarak ihtiyaçlarını bildirebiliyor.

atakumda-sevimli-dostlar-icin-toplumsal-dayanisma-04.JPG

PAZARLARA DENETİM, YURTTAŞA BİLGİLENDİRME
Semt pazarlarında görev yapan Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ticaret ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbir kararlarının uygulanması için denetimlerini sürdürüyor. Yurttaşlara koronavirüsten nasıl korunacaklarını anlatan broşürler dağıtan Zabıta görevlileri, gıda imalatı yapan iş yerlerinde düzenli denetimler gerçekleştiriyor. Belediyedeki işlemlerini gerçekleştirmek isteyen yurttaşlar, e-belediye hizmetlerine yönlendirilerek evlerinde kalmaları tavsiye ediliyor. 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.