ATAKUM’DA KONTEYNERLER YER ALTINA İNECEK

ATAKUM’DA KONTEYNERLER YER ALTINA İNECEK
Sıfır Atık Projesi kapsamında Atakum’da yer altı çöp konteyneri sistemine geçilmesini görüşen Atakum Belediye Meclisi, ilgili maddeyi oy birliği ile kabul etti. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, toplantıda belediyenin yürüttüğü koronavirüs ile mücadele süreci konusunda Meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Atakum Belediye Meclisi Mart ayı olağanüstü toplantısı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Mecliste görüşülen sıfır atık düzenlemesine ilişkin görüşlerini bildiren Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci şunları söyledi:“Sıfır atık dünyanın ve Türkiye'nin gündeminde. Biz de çok uzun süredir bu konuyla ilgili çalışıyoruz.  Bu çalışmalar kapsamında kırsal kalkınma, kapsamlı bir çevre eğitim modeli gibi sosyal projelerin iç içe olduğu projelerimiz var. Burada sona geldik. Türkiye'de başka örneklerini de inceledik. İnsan sağlığını korumak aynı zamanda Anayasal bir sorumluluk ve belediyelerin görevi. Belediye yasamızda da buna benzer hükümler var. İlgili pek çok yasa da var. Bu yasal dayanaklarla biz bu projenin devamı ve tamamlayıcısı olarak yer altı konteyneri sistemini Atakum'da kurmaya çalışıyoruz. Bir diğer husus çöplerin kaynağında ayrıştırılmasını hedefliyoruz. Eğer bunları gerçekleştirip kentimizde üretilen evsel atıkların yüzde 50'si veya yüzde 60'ının geri dönüşümüne yönelik bir potansiyele ulaştırabilirsek çöp toplama hizmetine ayırdığımız bütçeyi denkleştirebiliriz. Diğer yandan şehrin temizliği, Atakum'un kültür, sanat ve turizm iddiamızı ortaya çıkaracak engelleri de aşmış olacak.” 

5-053.jpg

ATAKUM İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Başkan Deveci sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mevzuat hükümleri tamamı birlikte değerlendirildiğinde; kamu kurumları, büyük ticaret merkezleri, siteler, 20 bağımsız konuttan daha büyük apartmanlar bizim gösterdiğimiz yerlere, maliyetlerini kendilerini karşılamak kaydıyla, tek tip ve önerilen modelde yer altı konteynerlerini yapacaklar. Biz bu meclis kararıyla sürecin başladığını kurumlara tebliğ edeceğiz ve sürecin sağlıklı işlemesi için iş birliği yapacağız. Atakum bu meclis kararıyla önemli bir adım atmış olacak.”

4-067.jpg

DEZAVANTAJLI BİREYLERE ULAŞIYORUZ
Atakum’da koronavirüse karşı yürütülen mücadele çalışmalarına da değinen Başkan Deveci, “Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi arkadaşlarımız korona virüs sebebiyle evlerinde çıkamayan yaşlı, hamile ve engelli vatandaşların yaşamına dokunacak sosyal bir çalışmaya imza atıyor. Bir WhatsApp Hattı kurdular. Dezavantajlı gruptaki Atakumlular buraya ulaşıyor. Temel gıda gibi market ihtiyaçlarını bildiriyorlar. Sonrasında alışveriş gerçekleştirilip kapıda ödenecek şekilde evlere teslim ediliyor. Bunu yaparken Atakum esnafının gözetilmesi de ön planda tutuluyor.

1-183.jpg

DÜNYA VİRÜSE KARŞI SAVAŞ VERİYOR
Sosyal medyada yurttaşlarımıza sürekli bilgilendirmede bulunuyoruz. Koronavirüsle mücadele konusunda elimizdeki olanakları kullanarak Kaymakamlıkla koordineli şekilde gayret gösteriyoruz. Toplumsal bir mücadele için burada yapılacak en önemli şey kişisel hijyen kurallarına uymak. Hem karşımızdakinin hem de kendimizin sağlığını düşünmek zorundayız. Tüm dünya virüse karşı savaş veriyor. Bu konuda bizim yapabileceklerimiz konusunda fikri olan varsa, herkesin görüşlerine açığız” ifadelerini kullandı. 
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.