Atakum’da ‘Kenan Koç’ buluşması..

Atakum’da ‘Kenan Koç’ buluşması..
Samsunlu eleştirmen ve yazar Kenan Koç’u, düzenledikleri söyleşi ve imza gününde ağırlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı...

 “Kültürel ve sanatsal faaliyetlere önem veriyor, bu doğrultuda yazarları, sanatçıları ilçemizde ağırlıyor, halkımızla buluşturuyoruz” dedi.

 

Atakum Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Samsunlu eleştirmen ve yazar Kenan Koç’la söyleşi ve imza günü düzenlendi. Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde düzenlenen söyleşi ve imza gününe Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çarşambalılar Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

‘KÜLTÜREL FAALİYETLERE ÖNEM VERİYORUZ’
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sanata ve sanatçıya verdikleri öneme dikkat çekerek başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Kültürel etkinliklere, sanatsal faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Bu anlamda seçkin yazarları, sanatçıları sık sık ilçemizde ağırlıyor, halkımızla buluşturuyoruz. Bunlardan bir tanesi de yazarlığa yıllarını vermiş bir ağabeyimiz olan Kenan Koç. Kendisini ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Bilgi ve birikimiyle yaşayan bir kitap olan değerli yazarımızın bilgi ve birikimlerinden faydalandık. Etkinliklerimiz hız kesmeden sürecek” dedi.

‘HANGİSİNE ÜZÜLEYİM?’
Söyleşisinde kültürel yozlaşma örnekleri veren ve özellikle gençlerin yetiştirilmesi konusunda herkesin üzerine görevlerin düştüğünü dile getiren yazar Kenan Koç, “Yaşımın verdiği rahatlıkla, sık sık gençlerle iletişim kurmaya çalışıyorum. Toplu taşıma araçlarında, yolda, bir yerde otururken bile gençleri anlamaya çalışıyorum. 35 yaşındaki bir gence neden evlenmediğini sordum bir gün. Bana ‘Amca ne yapacağım evlenip. Bir göz kırpıyorum kızlar peşimden geliyor’ diye yanıt verdi. Evlenmek istemeyen gence mi, bir göz kırpılınca giden kıza mı üzüleyim şaşırdım” diye konuştu.

‘KADINLARI İNCİTMEYİN’
Kadınların hayat içerisinde sürekli hor görülen pozisyonda olmasına tepki gösteren Kenan Koç, “Kendi annemizi, kız kardeşimizi el üstünde tutuyoruz. Onlara birisi zarar vermeye dahi kalksa aslan kesiliyoruz. Ama evlendiğimizde elin kızına istediğimiz zararı vermek, zulüm etmek nedense hak oluyor. Bu böyle olmaz. Cenneti anaların ayakları altına seren bir dinin mensuplarıyız. Kadına bırakın şiddet göstermeyi, ses yükseltmek, kırmak ya da incitmek bile büyük bir ayıptır. Çocuklarımızı bu ayıptan uzak kalacak şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.

İMZA KUYRUĞU
Söyleşide Aşık Mustafa Bilir de türkü söyleyerek izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Söyleşinin ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yazar Kenan Koç ve Aşık Mustafa Bilir’e çiçek vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan Taşçı ayrıca, katılımcıların adına birer fidan dikildiğini belirten bir belgeyi de Kenan Koç’a verdi. Kenan Koç daha sonra kitaplarını imzalatmak için kendisini bekleyen okuyucularının kitaplarını imzalayarak uzun süre sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.