ATAKUM’DA GÜZELLİK MERKEZLERİNE DENETİM

ATAKUM’DA GÜZELLİK MERKEZLERİNE DENETİM
Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki güzellik merkezlerinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim yaptı. Ekipler iş yerlerinde, İçişleri Bakanlığı’nın kuaför ve güzellik merkezlerinde uyulması gereken kurallara ilişkin yayınladığı genelge kapsamında kontrol etti.

Dünya ile birlikte Türkiye’de etkili olan koronavirüs salgını sonrasında kuaför, berber ve güzellik merkezleri, 21 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında kapatıldı. Yaklaşık iki ay boyunca müşterilerine hizmet veremeyen işletmeler, 11 Mayıs’ta Bilim Kurulu’nun önerileriyle oluşturulan kuralları içeren İçişleri Bakanlığı genelgesine uyma zorunluluğu ile yeniden açıldı. Üç haftadır müşterilerini ağırlayan güzellik merkezleri, Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından denetlendi. Samsun Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Kiraz ve Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük’ün de katıldığı denetim çalışmasında ilçedeki güzellik merkezlerini ziyaret eden ekipler, iş yerlerinde uygulanması zorunlu olan koronavirüsle mücadele kurallarına yönelik kontrollerde bulundu. Hijyen ve sosyal mesafe önlemleri başta olmak üzere virüsün yayılımını önlemek için belirlenen kurallar, güzellik merkezlerindeki çalışanlara hatırlatıldı.

atakum-zabitasindan-guzellik-salonlarinda-denetim-02.JPG

RANDEVU SİSTEMİ ZORUNLU
İçişleri Bakanlığı’nın 6 Mayıs’ta yayınladığı genelge ile kuaför, berber ve güzellik merkezlerinin çalışmaları sırasında uygulayacakları kuralların açıklandığını hatırlatan zabıta yetkilileri şunları söyledi:“İçişleri Bakanlığımızın Bilim Kurulu’nun önerileri ile oluşturduğu kurallar bulunuyor. Tüm kuaför, berber ve güzellik merkezleri bu kurallara uymak zorunda. İş yerleri 09.00-21.00 saatleri arasında açık kalabiliyor. Müşterilerin kabulü için randevu sistemi oluşturulmalı. Hizmet verilen koltuklar arasında birer boşluk bırakılmalı. Randevu saatlerinde kayma olması durumunda içeride sadece bir müşteri bekleme yapabiliyor. Mekanın büyüklüğüne göre, içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını gösteren bir duyurunun kapıya asılması gerekiyor. Çalışanlar ve müşteriler mutlaka maske takmalı.”

atakum-zabitasindan-guzellik-salonlarinda-denetim-06.JPG

CİLT BAKIMI VE MAKYAJ YAPILAMIYOR
Personelin her bir işlem öncesinde müşterinin göreceği şekilde ellerini dezenfekte edip yeni bir çift eldiven giymek zorunda olduğunu belirten yetkililer, “İş yerinde kullanılan koltuklar her müşteriden sonra yeni biri tarafından kullanılmadan önce dezenfekte edilmeli. Havlu ve önlük gibi malzemeler tek kullanımlık olmalı. Özellikle güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj işlemleri yeni bir karar açıklanana dek geçici olarak yapılamayacak. Aynı zamanda iş yerlerinde yiyecek ve içecek ikramı sunulmaması gerekiyor” diye konuştu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.