Atakum'a barınak kazandıracağız

Atakum'a barınak kazandıracağız
CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, ‘Atakum'a barınak kazandıracağız. Can dostlarımızın kenti olacak’. dedi.

CHP Atakum Belediye Bakan Adayı Serhat Türkel, Atakum hayvan sevenlerle Denizevleri Mahallesinde bulunan Otel 1919 Düğün Salonu’nda bir araya geldi.

img-6252.jpg

Başkan Adayı Serhat Türkel, kendisinin de bir hayvan sever olduğunu belirterek, ‘’Atakum’u severek büyüdüm. Büyüdüğüm kente en iyi hizmeti etmek için bu göreve talip oldu. Patili dostlarımızı sevmeyene, onlara hizmet etmesine belediyemizde müsaade etmeyeceğim. Projelerim arasında Atakum’a Barınak kazandırmak var. Bununla ilgili çalışmalarımı profesyonel bir ekip ile yaptık. Barınakta ameliyat öncesi hemogram tahlilleri yapılacak, röntgen çekilip kontrol edilecek. Can dostumuz, ameliyata uygunsa oprasyon yapılacak. Ameliyat sonrası 5 ile 10 günlük post oparatif sürecini tamamladıktan sonra belediyemiz adına çiplenip alındığı adresteki hayvan sever mahalle gönüllü vatandaşlarımıza teslim edilecek. Aynı zamanda agresyon sorunu olan can dostlarımız, psikoterapiye alınacak. Tedavisi tamamlanınca toplumdaki yerini yeniden alınacak. Kazanan can dostlarımız olacak’’ diye konuştu.

img-6280.jpg

Daha sonra proje ilgili Proje ilgili çalışma yapan Uzman Veteriner Hekim Oğuzhan Tekay, detaylarla ilgili bilgiler verdi. Tekay, ‘’31 Mart’tan sonra çıkan yeni kanunla birlikte Büyükşehir Belediyeleri sokak hayvanlarını toplayarak uyutacak. Biz kısırlaştırma yapacağız. Bunun içinde barınakta 2 Veteriner Hekim ile 4 tekniker görev yapacak. Ancak Atakum’da sokak hayvanları çip taktığımız için toplanamayacak. Restoranlardan artık yiyecekleri toplayıp mama üretimi yapacağız. Bu restoranlara ‘Hayvan Dostu İşyeri’ ünvanı vereceğiz. Kent Ormanı içerisine 50 adet kafes ile köpek parkı yapacağız’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan hayvan severler Serhat Türkel’e sorular sordu. Soruların ardından, Atakum hayvan severler adına Gürkan Sezgin, sokak hayvanları ile ilgili yaptığı projeden dolayı Serhat Türkel’e plaket verdi.

img-6309.jpg

img-6316.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.