ATAKUM ENGELSİZ BİR KENT OLACAK

ATAKUM ENGELSİZ BİR KENT OLACAK
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkan Av. Cemil Deveci, “Engelsiz bir toplumun ön koşullarının karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü olduğunun bilincindeyiz. Atakum’u engelsiz bir kent haline getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir mesaj yayınladı. Başkan Deveci, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında aldığı karar ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildi. Ülke olarak maalesef engelli bireyleri tamamiyle engelsiz bir yaşama kavuşturamadık. Fakat kentimizde dayanışma ve komşuluk hukuku ile engelleri geride bırakmak, toplumun tüm kesimlerine eşit hizmet ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Pandemi sebebiyle bazı kısıtlamalar ile karşılaşsak da engelli hemşehrilerimizi toplumsal yaşam ve çevre ile içiçe tutmak için çaba gösteriyoruz. Hizmetlerimize sorunsuz şekilde erişim sağlayabilmeleri için tüm önlemleri alıyoruz. Toplumsal bilinci artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz.

baskan-cemil-deveci-atakumu-engelsiz-bir-kent-haline-getirecegiz-03.JPG

‘TÜRKİYE’DE İLKLERE İMZA ATTIK’
Belediye Meclisi toplantılarımızı Türk İşaret Dili çevirisi ile canlı olarak yayınlıyoruz, Engelsiz Yaşam Merkezimizde sportif ve mesleki eğitim olanakları sunuyoruz, Down Kafe’de istihdam yaratıyoruz. Engelsiz bir Samsun için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Türkiye’de bazı ilklere imza attık. Pandemi döneminde işitme engellilerin kullanımı için ağız bölümü şeffaf maskeler ürettik ve Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırdık. Türk İşaret Dili Akademimiz ile dileyen herkese uzaktan ve ücretsiz işaret dili eğitimi veriyoruz. Tüm bunlarla birlikte engelsiz bir toplumun ön koşullarının karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü olduğunun bilincindeyiz. Dayanışmamızı diri tutarak Atakum’u engelsiz bir kent haline getirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.