Aspirin Ne İçin Kullanılır?

Aspirin Ne İçin Kullanılır?
Aspirin, hafif ve orta şiddetteki ağrıların tedavisinde kullanılan, ağrıkesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır.

 

Aspirin, hafif ve orta şiddetteki ağrıların tedavisinde kullanılan, ağrıkesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Uzun süreli düşük dozlarda (75mg) kan sulandırıcı olarak da kullanılan aspirin, iltihapla savaşan ilaç özelliğine sahip olduğu için romatoid artrit gibi eklem iltihaplanmalarının tedavi yöntemlerinde de kullanılmaktadır. Düşük dozda kullanılan aspirin, kanın pıhtılaşmasının önüne geçmiş olur. Aspirin ile ilgili detaylar için Online Eczacı adresini ziyaret edebilirsiniz.

Aspirin bu özelliği sayesinde kan pıhtılaşmasının bir risk teşkil ettiği kalp krizi, felç, By-Pass ameliyatı gibi kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili işlemler sonrasında kullanılır. Bu bilgiler doğrultusunda aspirin ne işe yarar sorusunun cevabı ise kanı sulandırır olmaktadır.

Koroner damar hastalığı olan ve aspirin kullanmasına bir engel olmayan tüm hastalar için aspirin kullanımı faydalıdır ve ömür boyu kullanımı tavsiye edilmektedir. Günde 75-100 mg doz aspirin kullanımı bu amaç için uygundur. Online Eczacı sitesinden de bilgi alabilirsiniz. Daha yüksek dozlarda aspirin kullanımı ise kanama riskini arttırmaktadır.

Aspirin Nasıl Kullanılmalıdır?

Aspirin ne işe yarar sorusunun yanı sıra aspirinin nasıl kullanılması gerektiği de önemlidir. Aspirinin kullanım şekli aşağıdaki gibidir.

  • Aspirin öncelikle mutlaka doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır. Doktor tavsiyesi dışında doz artırılıp düşürülmemelidir.
  • Mide rahatsızlığı olanlarda gıda ile alınması tavsiye edilmektedir.
  • Gebelerde kullanım güvenliği kanıtlanmadığı için süt veren anneler kullanmamalıdır.
  • İlacı muhafaza şekli nemden uzak oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Bağırsakta çözünmesi için özel formda üretilen aspirin, sadece su ile yutulmalıdır.
  • Aspirinin en önemli etkisinin kanama olduğundan, herhangi bir kanama bozukluğu olan hastalar kullanmamalıdır.
  • İlacın yan etkilerinin ne olduğu bilinmeli, olası durumlarda sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır. Aspirin ne işe yarar gibi sorular için de Online Eczacı sitesinden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaynak: https://onlineczaci.com/aspirin-ii/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.