Askerin tüfeği uzaktan komutalı silaha dönüşecek

Askerin tüfeği uzaktan komutalı silaha dönüşecek
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen ekipmanla askerlerin görev esnasında yanlarında taşıdıkları silahlar, mobil uzaktan komutalı silah sistemine dönüşecek.

TRIYOSYS markasıyla, başta savunma sanayisi olmak üzere, ticari sistemler için özgün ürünler tasarlayan ve üreten PROMEC, 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2023) güvenlik güçlerinin yüksek riskli bölgelerde güvenli şekilde görev yapması amacıyla geliştirilen PROMAVZER ürünüyle dikkati çekti. PROMEC Genel Müdürü Yusuf Eldoğan, PROMAVZER'in hafif, seri, mobil, uzaktan komutalı silah sistemi olarak geliştirildiğini söyledi.

thumbs-b-c-54344f54efc9d75a7bb00c78f8c4b68d.jpg

Sistemi askerin sırtında taşıyabileceği şekilde tasarladıklarını ifade eden Eldoğan, konfigürasyonuna göre 10-15 kilogram ağırlığındaki sistemin, 5-10 dakika arasında hızlıca kurulabildiğini belirtti. Bu sayede güvenlik güçlerinin can güvenliğini en üst seviyede sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Eldoğan, ürünün kullanım konseptine ilişkin şu bilgileri verdi: "Askerimiz muharebe alanına intikal ettiğinde lojistik gelinceye kadar geceyi ya da birkaç gün can güvenliğini tehlikeye atmadan, sistemi kurup, kontrol birimini alıp kendisini güvenli bir yere konumlandırdıktan sonra dış tehlikeleri, düşmanı takip etmesini sağlayan ve uyarı verebilen bir sistem. Sonrasında ise keskin şekilde hedefi vurabilen bir çözüm. Mobil olması çok önemli, askerimiz ürünü sırtında taşıyabilecek. Herhangi bir muharebe alanında, zeminde kolay kurulabilen bir sistem."

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.