Aselsan, Makedonya otoyollarına el attı

Aselsan, Makedonya otoyollarına el attı
Aselsan, Makedonya Cumhuriyeti'nde Otoyol Ücret Toplama Sistemi Projesi gerçekleştirmek için sözleşme imzaladı.

Sözleşme ile Makedonya'nın Sırbistan sınırından Yunanistan sınırına kadar uzanan ve Koridor-10 olarak adlandırılan yaklaşık 200 kilometrelik ücretli otoyolunun üzerinde ücret toplama sahası ve Sistem Kontrol Merkezi inşa edilecek. Avrupa Kalkınma Bankası fonlarıyla finanse edilen 15,9 milyon Euro tutarındaki projede ihale, bankanın uluslararası ihale formatıyla yapıldı. İki aşamalı ihalenin ilk aşamasında firmaların yeterlilikleri değerlendirildi. İlk aşamayı Aselsan ile birlikte Avrupa'dan toplam 5 uluslararası firma geçti. Fiyat tekliflerinin yarıştığı ikinci aşamada ise kazanan Aselsan oldu.

SİSTEMİN İÇERİĞİ

Otomatik Geçiş Gişeleri ve Kartlı Geçiş Gişeleri bulunacak sisteme abone olmak isteyen kullanıcılar ve abonelerin hesap işlemleri için gişe sahaları satış servisi veren kiosklarla donatılacak. Aboneler hesaplarına internet ödeme yöntemleri veya akıllı telefonlarıyla da ulaşabilecek.

SİSTEM YILLARDIR TÜRKİYE'DE UYGULANIYOR

Aselsan'ın Kartlı Geçiş ve Otomatik Geçiş sistemleri yıllardır Türkiye'de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kullanılıyor. Sistemin tüm işletme altyapısı da Aselsan tarafından kuruldu. Geçişlerin kontrol ve kayıtları ile ihlal raporları bu sistemler tarafından otomatik üretiliyor.

Aselsan Ücret Toplama Sistemleri; Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT Müsteşarlığı, Bankalar, PTT vb. birimler ile elektronik bağlantıda olup, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün talep ettiği tüm işletme bilgi ve raporlarını üretiyor. Aselsan Ücret Toplama sistemleri, bir otoyol işletmesi için elektronik para toplama sürecini tümüyle Aselsan tarafından işletilebilecek kadar organize ve olgunlaşmış bir altyapıya sahip bulunuyor.

Aselsan, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olan yeni organizasyon yapısı ile sivil alandaki projelerin de yer aldığı yeni bir sektör başkanlığı oluşturdu. Geleceğin Enerji Projeleri, Milli Tren, Yüksek Hızlı Tren, Milli Metro, Elektrikli Arabalar, Akıllı Yol Sistemleri, Akıllı Ücret Toplama Sistemleri ve Güvenlik Sistemleri projelerine odaklanarak çalışmalarına başlayan Ulaştırma, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri (UGES) Sektör Başkanlığı, bu sözleşme ile uluslararası başarı kazandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.