ARTIK HAMSİ BU KADAR

ARTIK HAMSİ BU KADAR
SAMSUN'da 15 gün önce 3 liradan satılan hamsi, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması nedeniyle az avlanınca kilosu 10 liraya kadar çıktı.

Sinop Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem, "Önceden Karadeniz'de 300 bin ton hamsi avlanıyordu, hava şartları değişince artık 100 bin ton avlanıyor. Hamsi artık bu kadardır. Bundan sonra hamsi beklenmesin" dedi.

Samsun'da 15 gün önce kilosu 3 liraya kadar düşen hamsi, şimdi 10 liradan satılıyor. Bu durumun hamsinin azlığından kaynaklandığını belirten balıkçılar, hava sıcaklıklarının hem balığı hem de kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Sinop Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem konuyla ilgili şunları söyledi:

"Karadeniz'de yılda 300 bin ton hamsi avlanıyordu. Normalde bu miktarın tamamı Türkiye'de avlanırken, biz son 5 yıldır büyük bölümünü yani yaklaşık 3'te 2'sini Gürcistan ve Abhazya'dan avlamaya başladık. Yani artık Türkiye içi hamsi sezonu bundan ibarettir. Yaklaşık olarak 100 bin ton hamsi olacaktır. Hamsi artık bu kadardır. Bundan sonra hamsi beklenmesin. Hamsi soğuk havayı ve suyu sever. Sıcak su ve havada balık dağınık olur ve kaçar." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.