ARSLANLAR PETROL 50. YILINDA

ARSLANLAR PETROL 50. YILINDA
Denge Gazetesi Çarşamba Temsilcisi Emin İnan'ın bu haftaki Pazar sohbeti konuğu 50. Yıla özel Arslanlar Petrol A.Ş sahibi Anıl Arslan oldu.Arslan 50. Yıla özel Arslanlar Petrol A.Ş hakkında gazetemize açıklamardsa bulundu.

EMİN İNAN: Anıl bey okuyucularımıza ilk önce kendinizi tanıtırmısınız Anıl Seyfi Arslan Kimdir?

ANIL ARSLAN : 1978 yılında Samsun Çarşamba'da doğdum ilk orta ve lise eğitimimi Samsun'da tamamladım ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2002 yılında mezun oldum Samsun'a döndüm daha sonra aile şirketimizde ticaret hayatına aktif olarak başladım.

EMİN İNAN: Üniversiteden sonra ticaret neden mühendislik değil?

ANILARSLAN: Aslında hayalim Eskişehir'de kalıp İnşaat Mühendisliği yapmaktı ancak bazen şartları siz belirleyemiyorsunuz çocukluktan bu yana Ticaretin içinde büyüdüm bizim işimiz Dede mesleği Akaryakıt istasyonumuzu 1970 yıllarında Rahmetli dedem Kemal Arslan kurmuş 40. yılı aşkın bir süredir bu sektörde var olunmuş böyle olunca Samsun'a döndüm ve Ticaret hayatım başladı.

EMİN İNAN : Bildiğim kadarıyla bu sektörün en eskilerindensiniz?

ANIL ARSLAN: Evet 1970 li yıllardan bu yana bu işi devam ettiriyoruz, ben 3. nesil olarak bu sektördeyim 40 yılı aşkın süredir akaryakıt bayisiyiz yani bu işin eskinlerinden sayılırız. 2006 yılından bu yana şirketin Yönetim Kurulu Başkalığını yürütüyorum parakente ve toptan satışlar olmak üzere iki farklı bölümde satış yapıyoruz 2011 yılında küçük çapta Lojistik işine girdik şimdilik 4 adet araçımız var bu işle ilgili bir filo oluşturmak istiyoruz Samsun Lojistik üssü olma yönünde, bizde bu sektörde ilerlemeyi hedefliyoruz.

EMİN İNAN :Anıl Bey biraz akaryakıt sektöründen bahsedelim zorlukları ve keyifli yanları nelerdir?

ANIL ARSLAN: Aslında akaryakıt sektörü ilk bakışta çok kolay görünsede çok zahmetli bir iştir. Gelişen teknoloji ile birlikte bizler her geçen gün istasyonlarımızı bu çağa hazır tutmak zorundayız, hizmet sektörü sayılabir bizim işimiz müşteri odaklı çalışıyoruz ve istasyonumuza giren her kişinin memnun ayrılması için elimizden gelen her imkanı sağlıyoruz. İşinde deneyimli 17 personel bünyemizde çalışmaktadır bizim işimizde iyi kadro kurmak önemlidir biz bu konuda şanslı sayılırız tüm personelimiz işinde başarılı insanlar bu sayede başarıyı elde ettik. Sektör mevzuat açısından çok dikkat istemekte eğer bu mevzuatları yerine getiremezseniz ağır cezalar ile karşı karşığa kalınabilir. Tabi akaryakıt işletmeciliği bire bir insan ilişkilerinin olduğu bir iştir her kesimden her sektörden farklı kişiler ile çalışma imkanı sağlıyor.Ülkemizde araç sayılarına oranla çok sayıda istasyon mevcut bu da rekabeti tetiklemekte, son beş yılda bir çok gelişmeler yaşandı rekabet ortamları çok arttı tüm bunlar bizim sektörümüzde çalışma şartlarını zorlaştırdı., Tabi sektörün güzel yanlarıda var çok sayıda insan ile iletişim kurma şansınız var müşterilerinizin güler yüzünü görme imkanına sahipsiniz.


EMİN İNAN : Başarı için nelere önem veririsiniz?

ANIL ARSLAN: Emin bey önemli olan yaptığız iş değil o işi en şekilde yapabilmektir. Ben ilke olarak bu anlayışı benimsedim kendi işimle ilgili tüm gelişmeleri teknolojiyi her zaman kullandım işime yaptığım tüm yatırıma hiç düşünmeden evet dedim. Çabuk ve hızlı değil güvenli bir şekilde büyüdük bunun içinde dürüstlükten ve kaliteden hiç taviz vermedik böylece piyasada iyi bir marka olduk ve insanların güvendiği bir firma olarak başarıyı elde ettik. Şimdi bakıyoruz zaman artık tamamen teknolojiye dayalı, internet hayatımızın ve iş dünyasının olmazsa olmazı benim tavsiyem teknolojik gelişmelerin her zaman takip edilmesi şimdi y nesli dedilen bir nesil var onlar internet ve bilişim çağı çocukları gelecek dünyayı onlar belirleyecek y nesline (yeni nesil) gerekli önem verilmeli fikirleri dikkate alınmalı gelecek onların Dünya hızla gelişiyor.


EMİN İNAN: Peki sizin gelecek planlarınız neler yapmayı düşündüğünüz hayalleriniz varmı?

ANIL ARSLAN: Herkez hayallerinin gerçekleşmesini ister ançak iş hayatında planlama yaparken hayalci olmamak gerekir yoksa işin sonu hüsran olur tabiî ki benimde planlarım var genel olarak Akaryakıt işletmeciği ile ilgili planlamalar yapıyorum ancak farklı sektörlerede ilgim var imalat sanayi hep ilgimi çekmiştir ne olduğu önemli değil ama bir malı üretmek beni hep cezp etmiştir, tabi bu sektör hayal edilip yapılacak bir iş değil.

EMİN İNAN : Bildiğim kadarıyla çok yoğun çalışıyorsunuz kendinize vakit ayırır mısınız ilgi alanlarınız nelerdir?

ANIL ARSLAN: Aslına bakalırsa pek boş vaktim yok iş yerine erken saatlerde gitmek gibi bir alışkanlığım var ben nasibin erken dağıtıldığına inanıyorum bu yüzden erken saatte işime giderim tabi son zamanlarda yoğun bir tempoda çalışıyorum kendi işim ve toplantılar vaktimin tamamını alıyor mümkün olduğunca Pazar günlerini evime ayırmaya gayret ediyorum hobi olarak pek vakit bulamıyorum otomobil merakım herkezde olduğu gibi bendede var vakit buldukça ilgilenirim farklı yerleri görmekten zevk alıyorum vakit buldukca seyahat ediyorum ama son zamanlarda buna pek vaktim olmadı. Bunun yanı sıra dostlarımı ziyaret etmekten hoşlanırım işim gereği küçük iş ziyaretlerine önem veriyorum yapı olarak sosyal bir kişiyim ikili ilişkilerime önem veririm.

EMİN İNAN : Ticaret Odasında Meclis Üyesisiniz neler yapıyorsunuz?

ANIL ARSLAN: Evet 2013 yılında yapılan Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde 5. Meslek Grubundan seçilerek oda meçlisinde yer aldık. Halen Meçlis Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Uyumlu ve güzel arkadaşlardan oluşan bir ekip oluştu Çarşamba ilçemizin Ticareti için yoğun bir çalışma içindeyiz , en önemli konumuz Çarşamba'ya Gıda Organize Sanayi projesini kazandırmak. Yönetim kurulu başkanımız Ahmet Yılmaz bu konuda oldukça kararlı konuya Kaymakamımız Caner Yıldız ve Belediye Başkanız Hüseyin Dündar sahip çıktılar brokratik işlemler yapılıyor bunun yanı sıra Ticaret Borsası Başkanımız Kazım Yılmaz abimizin her konuda bizlere desteği tam, kendisi bize genç İşadamları olarak büyük destek verir onun tecrubelerinden çok faydalandık halen daha faydalanıyoruz, böyle uyumlu bir birliktelik olunca başarı zaten kendiğinden geliyor, yine borsamızın katkıları ile konferans salonumuzu ilçemize kazandırıldık ayrıca Ticaret Odası olarak proje ofisi,işkur vb kuruluşlara yer tahsisi yaparak hizmet ağını genişletiyoruz. Genel olarak oda faliyetleri iyi durumda önümüzdeki günlerde bir çok faydalı projeler buradan ilçemize kazandırılacak hiç şüphem yok.

EMİN İNAN: Anıl Bey aynı zamanda Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevinizde devam ediyor. Yoğun işler gerçekten zaman bulmak zor olsa gerek?

ANIL ARSLAN: Evet 30 Mart seçimlerinde Samsun Büyükşehir Meclisinde yer aldık tabi bu görev oldukça önemli benim için vaktimin büyük kısmını almakta ancak iyi programlama yapıldığında yürüyor ben bu yoğunluktan memnunum.

EMİN İNAN: Peki Anıl Bey son olarak Çarşamba İlçemizle ilgili bir değerlendirme yapsak?

ANIL ARSLAN: Çarşamba Karadeniz sahilinin en güzide yerlerinden bir tanesi ben şahsım olarak memleketimde olmaktan burada Ticaret yapmaktan oldukça memnunum. Memleketimizde Ülke çapında bir çok değerli insan kazandırmış kıymetli kaliteli kişilerin bulunduğu bir yer son 10 yılda özellikle Çarşamba Belediyemizin katkıları ile sosyal kültürel ve ekonomik açıdan atağa geçmiş ve yaşam standartlarının üstüne çıkmiş bir ilçe oldu ben Çarşambalı olmaktan burada yaşamaktan Ticaret yapmakdan son derece memnunum Rabbim bu imkanları daimi kılar inşallah.

EMİN İNAN: Anıl bey günden dışı bir soru en son hangi filmi seyrettiniz?

ANIL ARSLAN:En son Cem Yılmazın pek yakında filmini seyrettim.

EMİN İNAN:Anıl bey bu güzel sohbet için bize değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

ANIL ARSLAN:Asıl ben size teşekkür eder yayın hayatınızda başarılar dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.