ARAPLAR YATIRIM YAPMAK İÇİN YAKAKENT’İ SEÇTİ

ARAPLAR YATIRIM YAPMAK İÇİN YAKAKENT’İ SEÇTİ
SAMSUN'un Yakakent İlçesi'nde Arap turizmciler, apart otel tarzında iki turizm yatırımı yapmak için toplam 38 dönüm arsa satın aldı.

Yakakent Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Kıyma, Arapların ilçede yatırım amaçlı yeni yer almak için girişimlerinin sürdüğünü söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal da, bu tür girişimlerin kent turizmi için sevindirici olduğunu belirtti.

Samsun'un Yakakent İlçesi Arap turizmcilerin dikkatini çekti. Arap yatırımcılar turizm yatırımı yapmak için ilçeden geçen yıl 18, bu yıl ise 20 dönüm arsa satın aldı. Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Arap yatırımcıların turizm tesisi yapmak için arsaları satın aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Apart otel yapmak istediklerini biliyoruz. Son alınan 20 dönümlük arsaya iki katlı evlerden oluşan apart otel yapmayı planlıyorlar. Yeni arsa alımı için girişimlerinin olduğunu da öğrendim. Tabi atılan bu adımlar bizim için çok önemli. Bunun devamı geleceğine inanıyorum. Yakakent, mavi ile yeşilin buluştuğu bir turizm noktası. Arapların bu yatırımının gerçekleşmesinin ardından Arap turistlerin de ilçemize geleceğine inanıyorum."

Başkan Kıyma ilçenin 5 bin olan merkez nüfusunun, yerli ve yabancı turistlerle yaz aylarında 25- 30 bine ulaştığını da belirtti.

ARAPLAR YENİ YENİ KEŞFEDİYOR'

İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal ise, Samsun'un özellikle doğa turizmi açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Yakakent ilçesi hem deniz, hem doğa turizmi açısından muhteşem güzelliklere sahip. Arapların Yakakent için ilgi göstermesi yersiz değil. Onlar da Yakakent'i yeni yeni keşfediyorlar. Yapılan çalışmaların ardından Samsun, turizm alanında çok önemli bir mesafe kaydetti. Kentin mevcut turizm potansiyeli ortaya çıktı. Bu noktada Arap yatırımcıların kentimizde özellikle Yakakent ve Ayvacık ilçelerinde turizm yatırımları için girişimde bulunmaları kent turizmi için sevindirici bir gelişmedir." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.