Apple Aboneliklere Nasıl Bakılır?

Apple Aboneliklere Nasıl Bakılır?
Teknoloji Haberleri tekno bilim sitesinden öğrendiğimiz teknik bilgilere göre Günümüzde akıllı telefon kullanmayan insan sayısı neredeyse hiç kalmamıştır.

Teknoloji Haberleri tekno bilim sitesinden öğrendiğimiz teknik bilgilere göre Günümüzde akıllı telefon kullanmayan insan sayısı neredeyse hiç kalmamıştır. Bu akıllı telefon kullanan kişilerin önemli çoğunluğa da Apple marka akıllı telefon kullanmaktadır.

 Akıllı telefonlar hayatımızın önemli birer parçası haline gelmiştir ve gün içerisinde yaptığımız birçok işi akıllı telefonlarla hallediyoruz. Akıllı telefonlarımızda kullandığımız birçok uygulama ücret karşılığı bizlere hizmet vermektedir. Bu hizmetler aylık ya da yıllık abonelikler ile gerçekleşmektedir.

 

 Apple'da Ne Tür Abonelikler Mevcuttur?

 

 Teknoloji Haberleri tekno bilim sitesinde Nasıl yapılır ? ve Bilim ve Teknoloji gibi kategorilerinde bu durumu sizler için öğrendik. Apple akıllı telefonlarda birçok hizmet konusunda abonelik mevcut. Apple'ın son bir yıl içerisinde oyun hizmeti verdiği Apple Arcade bizlere aylık ücret karşılığı gelişmiş oyunları ücretsiz sunmaktadır.

Bir başka abonelik ise müzik dinleme uygulamaları;  Apple Music, Spotify gibi müzik dinleyeceğimiz uygulamalar genellikle ücretli hizmetler vermektedir ve bu hizmetleri alabilmek bizlere farklı abonelik paketleri sunmaktadırlar.

 Son zamanların popüler uygulamalarından bir tanesi de sesli kitap uygulamalarıdır. Bu uygulamalarda ücretli hizmet veren uygulamalar arasındadır ve abonelikle kullanılabilmektedir. Video uygulamaları, fotoğraf düzenleme uygulamaları, arkadaş edinme siteleri gibi birçok uygulamada ki bazı özellikleri kullanabilmek için abonelik gerekmektedir.

 

 Nasıl Abone Olunur?

 

Örneğin bir müzik dinleme uygulamasında Premium hesap aboneliği alacaksınız. Uygulamanın içinde gerekli yerlerde abone olacağınız kısmı kolaylıkla bularak buradan size uygun abonelik paketini seçebilirsiniz.

Bunu yapmadan önce telefonunuzun ayarlar kısmında en üstte çıkan kullanıcı adınız olduğu yere giriş yaparak bu menüde ki ödeme ve teslimat kısmına ödeme yönteminizi eklemeniz gerekmektedir.

Eğer bu kısmı tamamlamazsanız hiç bir şekilde abone olamazsınız. Abonelik istediğiniz uygulamada abone olabilmeniz için telefonunuz size uyarı gönderecektir. Aboneliği onaylama seçenekleriniz telefon modelinize göre değişiklik gösterir.

Eğer yeni model bir Apple marka akıllı telefon kullanıyorsanız sizden yüz tanıma ya da şifre, eski model bir Apple marka akıllı telefon kullanıyorsanız parmak izi ya da şifre isteyecektir. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra aboneliğiniz onaylanacaktır.

 

 Aboneliği Kontrol Etme

 

 Yukarıdaki abonelik işlemlerini tamamladıktan sonra aboneliğin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol etmek isteyebilirsiniz. Bu noktada yapmanız gereken telefonunuzun ayarlar kısmından kullanıcı adınızın yazdığı butona tıkladığınızda çıkan menüde abonelikler sekmesine girmek. Abonelikler sekmesine girdiğinizde karşınıza mevcut abonelikler dahil devam etmekte olan abonelik bilgilerinizde çıkacaktır. Bu menüde aboneliğin ne zaman yenileneceği ve içeriği yazmaktadır. Biliyoruz ki teknoloji oldukça ilerledi ve bu gibi günlük hayatımızın sıradan parçası haline geldi. Bu konularda bilgi sahibi olmak hayatımızı kolaylaştırmakla beraber modern yaşama da adapte olmamızı sağlamaktadır.

 

 Abonelik Nasıl İptal Edilir

 

 

 Diyelim ki kullandığınız uygulamanın verdiği hizmetin aynısını veren daha düşük ücretli başka bir uygulama keşfettiniz. Kullandığınız uygulamada ki aboneliğinizi iptal etmek istiyorsunuz. Yukarıda anlattığımız işlemleri tekrarlıyorsunuz (Ayarlar->Kullanıcı Adı->Abonelikler).

Buradan aboneliğini iptal etmek istediğiniz uygulamaya tıklayarak en altta ki aboneliği iptal eti seçerek aboneliğinizi iptal ediyorsunuz. Daha önce bir ödeme yaptığınız için aboneliğiniz o an iptal olmuyor, aboneliğin bittiği tarihte iptal oluyor.

Teknoloji Haberleri Kaynak: https://teknobilimadami.com/teknoloji-haberleri/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.