"Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip"

"Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip"
Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip.

Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor. Dünyanın değişik ülkelerine tatile giden 110 bin Avrupalı engelli turistin 20 bini Antalya bölgesinde Manavgat destinasyonunda tatil yapıyor.
Bu rakamı düşük bulan turizmciler, bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerin başta asansörleri olmak üzere engelli turistlere göre dizaynlı olduğu, iyi çalışma ile bunun kış sezonunda 3 katına çıkarılabileceğini söylüyor.
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırtımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, gerek sağlık turizmi kaspamında gerekse engelli turizmini ağırlama potansiyeli bakımından dünyanın en kapsamlı konaklama tesislerine sahip olduklarını söyledi.
Bölgeye yaklaşık 20 bin engelli turistin tatile geldiğini belirten Aydoğan, Türkiye'nin engelli turist ağırlama konaklama tesisi konforu bakımında İspanya, İtalya, Yunanistan, Mısır, Fransa ve Tunus'dan ileri noktada olduğunu kaydetti.
Bölgeye genelde kış döneminde başta Almanya, Hollanda, Belçika ve İskandinav ülkeleri Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya'dan engelli turistin tatile geldiğini anlatan Aydoğan, "Kış turizminde hem iklim, hem konfor hemde fiyat bakımından engelli turist ağırlamada güçlü bir potansiyele sahip. Tanıtımlarla hedefimiz bölgemizde kışın engelli turist sağırlama sayısını 20'den 60 bine çıkarmak. Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarka gibi ülkeler yaşam standartları ve gelir düzeylerinin yüksek olmasına bağlı engellileri tatile gönderiyor. Antalya bölgesindeki konaklama tesislerinin yüzde 90'ı kışın engelli turist hazırlama potansiyeline sahip. " dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.