• BIST 116.856
  • Altın 160,984
  • Dolar 3,7699
  • Euro 4,6154
  • Samsun 5 °C
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 3 °C
  • Yardım Standı Çarşamba'da kuruldu
  • Samsunspor Hazırlık maçında kazandı
  • İpekoğlu'dan "espri" açıklaması
  • Yardım Standı Çarşamba'da kuruldu
  • Samsunspor Hazırlık maçında kazandı
  • İpekoğlu'dan "espri" açıklaması

Antalya buğdayını bulacak

Antalya buğdayını bulacak
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Hububat Çalışma Grubu 'Antalya Buğdayını Arıyor' projesi kapsamında, bölgeye en uygun buğday çeşidini belirlemek amacıyla deneme ekimlerine başladı.

ATB, Aksu'da 20 dekarlık ve Korkuteli'de 12 dekarlık alanda 22 çeşit buğday ekimi gerçekleştirdi.

Antalya Ticaret Borsası Hububat ve Mamulleri Meslek Komitesi, Antalya yöresinde yetiştirilen buğday çeşitleri içerisinde, yöreye en uygun buğday çeşidinin belirlenmesi amacıyla Sektörel Çalışma Toplantısı düzenlemiş, toplantıda, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) arazilerinde deneme parsellerinin oluşturulması, denemelerde buğday üretiminde farklı buğday çeşitlerinin kullanılmasına karar verilmişti.

Buğday ekim dönemini bekleyen Antalya Ticaret Borsası, deneme ekimlerine başladı. ATB Ar-Ge Sorumlusu Ziraat Mühendisi Çetin Baver Salman ile BATEM'den Ziraat Mühendisi Ali Koç, tarım işçileriyle birlikte Aksu'daki 20 dekarlık BATEM arazisine ve Korkuteli'nin Kemerağzı köyündeki 12 dekarlık alana 22 çeşit buğday ekimini gerçekleştirdi. Haziran ayına kadar izlemesi yapılacak buğday çeşitleri arasında bölgeye en uygun buğday çeşidi belirlenecek, üreticilere önerilecek.

BUĞDAYDA KALİTE VE VERİM ARAYIŞI

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, yılda 256 bin ton buğday üreten Antalya'nın istediği ürün kalitesi ve verimine ulaşılamadığını söyledi. Ali Çandır, üreticiden gelen talep üzerine bölgeye uygun, verimli, kaliteli, hastalık ve zararlılara dayanıklı buğday çeşidini elde etmek için çalışma başlattıklarını açıkladı. Yöreye en uygun buğday çeşidinin belirlenmesi denemesi amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini aktaran Çandır, “Borsamızca yapılacak olan çalışmaların ilk etabını kamu ve özel sektörden temin ettiğimiz tohumların ekimi ile başlattık. Zaman içerisinde tohumların gelişimi, verimi ve kaliteleri değerlendirilerek üreticilerimizle paylaşılacaktır.” dedi.

Ali Çandır, projeye, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi Antalya Ajans Amirliği, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Antalya Bölge Birliği ile özel sektörün destek verdiğini aktardı. Cihan

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Balık piyasasını Samsun belirliyor25 Kasım 2017 Cumartesi 10:29
  • VEZNELER HAFTA SONU DA AÇIK27 Kasım 2016 Pazar 14:35
  • GENÇ GİRİŞİMCİLER PANELİ'NDE KONUŞTU27 Kasım 2016 Pazar 13:37
  • KARAASLAN ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI12 Kasım 2016 Cumartesi 14:35
  • FAİZ KARARI AÇIKLANDI20 Ekim 2016 Perşembe 15:01
  • FABRİKA YATIRIMCISINI BEKLİYOR20 Ekim 2016 Perşembe 13:01
  • İTALYA'YA "FINDIK" TEPKİSİ19 Ekim 2016 Çarşamba 14:28
  • TERÖR DE KONUŞULMALI11 Eylül 2016 Pazar 10:47
  • Doğu’ya Yatırım Zamanı13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:33
  • Askeri Tesisler Yeşile Bürünüyor13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:29
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim