Anneanne ve torunlarını komşuları yanmaktan kurtardı

Anneanne ve torunlarını komşuları yanmaktan kurtardı
ANTALYA'da gecekonduda çıkan yangında yaşları 1.5 ile 9 arasında değişen 6 kardeş ile anneanneleri, yanmaktan komşuları tarafından kurtarıldı.

Olay dün saat 19.00 sıralarında Aksu İlçesi, Pınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. Babaları cezaevinde olan ve anneleri bir paketleme firmasında çalışan Berfin (1.5), Baran (4), Azat (5), Sultan (7), Sıdıka (8) ve Bedir Ok (9) kardeşlere, anneanneleri Zeliha Karakış (62) bakıyordu. Dün akşam saatlerinde 6 kardeş ve anneannenin kaldığı tek oda ve mutfaktan oluşan gecekonduda yangın çıktı. Evden duman yükseldiğini gören komşular, gecekondunun kapı ve penceresini kırıp içeri girdi. 6 kardeşi ve anneanneyi dışarı çıkan vatandaşlar, itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen ekipler kömür sobasından çıktığı belirlenen yangını kısa sürede söndürdü.

Namaz kıldığı sırada yangının çıktığını belirten Zeliha Karakış, "Çocuklar o anda sobanın etrafında oturuyordu. Yangın nasıl çıktı anlamadım. Komşular olmasaydı yanıyorduk" dedi. Eşyaları kullanılamaz hale gelen aile, geceyi komşularında geçirdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.