ANLAMLI ETKİNLİK

ANLAMLI ETKİNLİK
Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Moral Tiyatrosu düzenledi.

Haziran ayının ilk günlerinde iki kez Gazi Sahnesi'nde sergilenen Körler ve Kelebekler Oyunu'na Samsun halkı ve
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri de yoğun ilgi göstermiş ve bunun üzerine, Garnizon Komutanlığı, Körler ve Kelebekler Oyunu'nun kışlada da sahnelenmesi üzere, Altı Nokta Körler Derneği'ni kışlaya davet etmişti.

Bütün Salon Dolup Taştı

Her biri Altı Nokta Körler Derneği üyesi olan tiyatro oyuncularının yazıp yönettiği ve oynadığı Körler ve Kelebekler Tiyatro Oyunu, 19 Haziran'da, 500 - 550 askerin katılımıyla, Samsun Gökberk Kışlası Sinema ve Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Garnizon Komutanı Ufuk Ekinci'nin daveti üzerine Altı Nokta Körler Derneği'nin 25 kişiden oluşan tiyatro grubu tarafından sergilenen Körler ve Kelebekler tiyatro oyunu, sevgi ve merhamet duygularını ön plana çıkararak, görme engellilerin yardım alan değil, yardım edebilen bireyler de olabildiklerini işledi.

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit'in konuşmasıyla başlayan etkinlikte, dernek başkanı "Biz, görme engelliler her ne kadar askerlik yapamasak da vatanı koruyan evlatlarımızı gönlümüzde taşıyoruz. Her zaman yanlarındayız" ifadesinde bulundu.

Erlerimizin Gönlünde İz Bıraktık

Körler ve Kelebekler oyununun yazarı Sedat Çevik, "Ben, bu oyunu yazarken, her insanın bir kelebek misali çevresindekilere iyilik yapabileceğini düşünerek, önemli olan engelli veya engelsiz ayrımı değil, insanların birbirlerine iyi niyetli davranmaları gerektiğini vurgulamak istedim. Askerlere moral vermek amacıyla düzenlediğimiz tiyatro oyununda, erlerimizin gönüllerinde küçük de olsa bir kelebek misali iz bıraktık" dedi.

Bu duygu dolu anların yaşandığı sahnede, Altı Nokta Körler Derneği'nin en küçük gönüllü oyuncularından Zeynep Uysal'ın göğsünden Türk bayrağı çıkarması bütün salonu coşturdu.

Oyun sergilendikten sonra, dernek üyelerinden Hakkari Çukurca'da mayın patlaması sonucunda gözlerini kaybeden Gazi Yakup Akdağ da, "Vatanıma canım feda" diye asker arkadaşlarına seslenerek, onlara moral verdi.

Esat Beşer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.