ANKARA'DAKİ SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

ANKARA'DAKİ SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
Samsun'da TMMOB, KESK ve DİSK Çiftlik Caddesi'nde bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısını kınamak için eylem yaptı.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, "Kaybettiğimiz canlarımızın hak ettikleri törenlerle, acımızla, öfkemizle ve isyanımızla uğurlanmasına saygı gösterin" dedi.

"İSYANIMIZA SAYGI GÖSTERİN"

Çiftik Caddesi üzerinde bir araya gelen TMMOB, KESK ve DİSK üyeleri attıkları sloganlar ile 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da meydana gelen terör saldırını kınadı. Grup adına basın açıklaması yapan EMO Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, "Bu saldırı barış ve demokrasi talebinedir. Bu saldırı ile hedeflenen dört kurum, TTB, DİSK, KESK, TMMOB bu ülkenin bütün kesimlerini savunan kurumlardır. Bu saldırı, emek mücadelesinedir. Bu saldırı, en temel insan hakkı olan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkına saldırıdır. Acımızı ve öfkemizi tarif edecek kelime bulamıyoruz." diye konuştu. Ülke genelinde ilan edilen ulusal yas için konuşan Özdağ, "3 günlük yas ilan ettiniz, ilanınıza uyun. Kaybettiğimiz canlarımızın hak ettikelri törenlerle, acımızla, öfkemizle ve isyanımızla uğurlanmasına saygı gösterin" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.