ANAOKULU'NDA AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ANAOKULU'NDA AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ
FIRAT ÖZDEMİR ANAOKULU’NDA AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Samsun'un Atakum ilçesindeki Fırat Özdemir Anaokulun’da Muharrem Ayı münasebetiyle aşure etkinliği düzenledi.Okul Müdürü Hülya Şen,"Her yıl okul bahçesinde düzenli olarak düzenlemiş olduğumuz aşure etkinliğine bu yılda bir yenisini daha eklemiş olduk"dedi.

Okul bahçesinde gerçekleşen aşure etkinliğine Atakum ilçe Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Turan Coşkun, Canik eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, velilerin yanı sıra davetliler katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE VESİLE OLUYOR
Okulun bahçesinde yapılan etkinlikte konuşan Okul Müdürü Hülya Şen, Aşurenin paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, hoşgörünün ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyledi. Bu aşurenin içinde farklı olarak çocukların sevgisi olduğunu ifade eden Müdür Şen," Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikler birlik ve beraberliğimize vesile oluyor. Aşure geleneğini yaşatmak ve minik öğrencilerine de bu geleneği öğretmek amacındayız "diye konuştu.

BU TÜR ETKİNLİKLERE ÖNEM VERİYORUZ
Okul idaresi ve aile birliğinin geleneksel aşure günü düzenlenmesinden dolayı tebrik eden Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu yaptığı açıklamada, "Çocuklara verilen temel eğitimin yanında, geçmişimize ve geleneklerimize sahip çıkma olgusunu da kazandırmak için bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Bu etkinlikte veliler arası kaynaşmasının en güzel örneklerinden biri sergilemiştir. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.