Anadolu Hastanesi yollarda

Anadolu Hastanesi yollarda
Yaklaşık 1 aydır sahalarda bulunan Büyük Anadolu Hastanesi sağlık ekibi Samsun'da bulunan ve toplamda yüzbinlerce ziyaretçisi bulunan Makro...

Yeşilyurt ve Piazza Alışveriş Merkezi'nde stant kurarak Tip 2 diyabet hastalığını ortadan kaldıran metabolik cerrahi yöntemi hakkında bilgiler verdi.


Samsun Büyük Anadolu Hastanesi yine farkını ortaya koydu. İlimizde bulunan alışveriş merkezlerinde kurulan stantlarda vatandaşlar, alanında uzman doktorlarla biraraya gelerek TİP 2 Diyabet hastalığında kullanılan  metabolik cerrahi konusunda A'dan Z'ye bilgi aldılar. 
Karadeniz bölgesi ile birlikte yüz binlerle biraraya gelen Büyük Anadolu Hastanesi'nin sağlık ekibi Samsun protokolünden de büyük ilgi gördü. Alınan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar Büyük Anadolu Hastanesi ailesine teşekkür ettiler.
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi’nin alanında uzmanlaşmış kadroları yine insan sağlığı için yollara düştü. Yaklaşık 1 aydır sahalarda bulunan Büyük Anadolu Hastanesi sağlık ekibi Samsun'da bulunan ve toplamda  yüzbinlerce ziyaretçisi bulunan Makro, Yeşilyurt ve Piazza Alışveriş Merkezi'nde stant kurarak Tip 2 diyabet hastalığını ortadan kaldıran metabolik cerrahi yöntemi hakkında bilgiler verdi.

ANADOLU HASTANESİ'NİN SAĞLIK EKİBİ YOLLARDA
Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al, Beslenme Diyet Uzmanı Hilal Mutlu, Metabolik Cerrahisi ve Obezite hemşiresi  Ruhsan Konaçoğlu  ve ilgili görevliler stantlarda kurulan cihazlarla şeker, vücut kitle endeksi, yağ oranı, su oranı, kas oranı gibi çeşitli ölçümler alanında uzman kadrolar tarafından ziyaretçilere uygulandı. Büyük ilgi duyulan bilgilendirme çalışmalarına üst düzey katılımlarda oldu. Kaymakamlar, Vali yardımcıları, Emniyet Müdürleri il ve ilçe idare amirleri, kamu, kurum ve kuruluşların yetkileri ve Sinop, Ordu, Çorum, Giresun, Trabzon ve Amasya illerinden gelen çok sayıda insan bu çalışmadan faydalandı. Vatandaşlar yapılan bu sağlık bilgilendirmesinden dolayı Büyük Anadolu Hastanesi'ne hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek görevlilere teşekkür ettiler.

CERRAHİ YÖNTEM İLE TİP 2 DİYABETTEN KURTULUN
TİP 2 diyabet hastalığının cerrahi yöntem ile müdahale edilebileceğini belirten genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al, "Tip 2 diyabet hastalarının ameliyat yöntemleri ile tedavi edilmektedirler. Buna metabolik cerrahi diyoruz. Tip 2 diyabetin klasik tedavisinde eğitim, diyet, egzersiz ve ilaç kullanımı ile hareket edilir. Ancak tüm bu tedavilere rağmen hastalık bazen ilerleyici bir seyir gösterir. Hatta yoğun insülin kullanıma rağmen istenilen sonuç alınamaz. İşte bu durumda Metabolik cerrahi tip 2 diyabet hastalığının  başarılı bir tedavi yöntemi olarak gündeme gelmektedir. Metabolik cerrahi tedavi yöntemini  hastanemizde başarıyla uygulamaktayız. Bu anlamda insanlarımızın daha da bilinçlenmesi için Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından yollara düştük. Şehrimizin, Karadeniz bölgesinde bulunan illerimizden de çok fazla insan akınının olduğu yerler olan Alışveriş Merkezlerinde stantlar kurduk. Burada alanında uzman olan sağlık görevlilerimizle birlikte metabolik cerrahi ile Tip 2 Diyabetten kurtulabileceklerini anlattık. Standımızda şeker ölçümü yapıldı. Bütün katılan herkese ücretsiz şekerini ölçtük. Çok önemli bir cihazla vücut kitle endekslerini, vücuttaki yağ oranı, su oranı,  kas oranı hepsini burda ücretsiz olarak diyetisyenimizle birlikte ölçümlerini yaptık. Tip 2 tanısı koyulmuş hastalara, beslenme diyetisyen uzmanımız ve hemşiremizle bilgilendirmeler yaptık. Burada insanlar  yoğun bir katılım ile  memnun olduklarını iyi bilgilendirildiklerini doğru bir  iş olduğunu söyleyerek memnuniyetle ayrıldılar. İnsanlar aldıkları bu hizmetten çok memnun kalarak bizleri tebrik ettiler. Bu bir anlamda sosyal sorumluluk çalışmalarımız belirli periyotlarla devam edecektir. Her zaman söylediğimiz gibi hastalıkta erken tanı çok önemli. Hastalıktan korkmayın geç kalmaktan korkun diyoruz. Tüm hemşehrilerimize sevdikleri ile birlikte sağlıklı bir yaşam diliyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.