Amerikan halkı IŞİD’e askeri müdahale istemiyor

Amerikan halkı IŞİD’e askeri müdahale istemiyor
ABD'de kısa süre önce yapılan bir anket, Amerikalıların büyük çoğunluğunun hala IŞİD'e yönelik olası bir kara operasyonuna sıcak bakmadığını ortaya koydu.

ORC International araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre her 10 Amerikalıdan 6'sı kara harekâtı istemiyor. “ABD'nin IŞİD'e karşı muharebe harekâtı yapmak üzere kara birlikleri göndermesine olumlu mu yoksa olumsuz mu bakarsınız?” sorusuna, Amerikalıların yüzde 38'i “olumlu bakarım” derken olumsuz bakanların oranı yüzde 60 oldu.

Anket, ABD'nin mevcut IŞİD politikasından da Amerikalıların pek memnun olmadığını gösteriyor. Ankete göre Amerikalıların yüzde 54'ü Suriyeli muhaliflere yönelik silah ve eğitim desteğine olumsuz bakıyor. Olumlu bakanların oranı ise yüzde 42. Buna rağmen halkın yüzde 59'u IŞİD'in zayıflatılması ve yok edilmesi stratejisinin başarılı olacağını düşünüyor.

Halkın çoğunluğu kara harekâtı istememesine rağmen, ABD yönetiminin kara harekatı yapacağını düşünenlerin oranının yüksekliği göze çarpıyor. Halkın yüzde 75'i IŞİD'e kara operasyonu yapılacağını düşünüyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.