AMERİKA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR

AMERİKA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR
Sanat dünyasının en önemli sergilerinden Art Expo New York 2016’ya Türkiye’den katılan tek sanatçı, Amigdala’nın yapıcıisıi Sonia Serpil Aslan oldu.

Geçen Aralık ayında Miami Art Fair’da eserleriyle yer alan sanatçı, 14 Nisan’da başlayan ve 17 Nisan tarihlerine kadar devam eden New York’ta düzenlenen ‘Art Expo New York’ 2016’da özgün eserleriyle kendi tarzını oluşturmuş genç sanatçı Sonia Serpil Aslan iki boyutlu desen çalışmaları ve etkileyici çocuk heykelleri ile Türkiye’yi temsil ediyor. Sanat dünyasının en önemli sergilerinden Art Expo New York 2016’ya Türkiye’den katılan tek sanatçı, Amigdala’nın yaratıcısı Sonia Serpil Aslan oldu. Geçen Aralık ayında Miami Art Fair’da eserleriyle yer alan sanatçı, 14 Nisan’da başlayan ve 17 Nisan tarihlerine kadar devam eden New York’ta düzenlenen ‘Art Expo New York’ 2016’da özgün eserleriyle kendi tarzını oluşturmuş genç sanatçı Sonia Serpil Aslan iki boyutlu desen çalışmaları ve etkileyici çocuk heykelleri ile Türkiye’yi temsil ediyor.

“AMACIM TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK”
Ekim 2014 yılında açtığı kişisel sergisi ile kendisinden epeyce bahsedilen "Amigdala" serisinin yaratıcısı heykeltıraş sanatçısı Sonia Serpil Aslan, Türkiye’yi New York’daki sergi de temsil ediyor. Tek Türk olmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Dünyada böyle önemli bir sanat oluşumunda sanatımı daha geniş kitlelere göstermek ve dolayısıyla Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ediyor olmak gurur verici” dedi.

“RESİM VE HEYKEL SANATÇININ OLMAZSA OLMAZI”
4 tane iki boyutlu desen çalışması ve 3 heykel ile sergiye katıldığının altını çizen Aslan, “Resim, grafik, çizim ve heykelin hayatımdaki yeri çok farklı. Resim ve heykel benimle bütünleşen alanlar. Çizim salt resim ve heykelin alt yapısıdır ve bir sanatçının olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.