Amerika Vizesi Rehberi

Amerika Vizesi Rehberi
Amerika dünyanın en güçlü ülkelerinden biridir. Her yıl dünyanın birçok yerinden Amerika'ya milyonlarca insan seyahat etmektedir. Türkiye'den de her yıl birçok insan Amerika'ya vize başvurusunda bulunmaktadır.

Amerika dünyanın en güçlü ülkelerinden biridir. Her yıl dünyanın birçok yerinden Amerika'ya milyonlarca insan seyahat etmektedir. Türkiye'den de her yıl birçok insan Amerika'ya vize başvurusunda bulunmaktadır. Umuma mahsus bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları Amerika'ya gidebilmek için Amerika vizesi almalıdır. Amerika vizesinin birçok farklı türü bulunmaktadır. ABD Vizesi, kısa süreli ve uzun süreli vize olarak iki kategoriye ayrılmaktadır. Amerika kısa süreli vize türü, göçmen olmayan vizeler ve uzun süreli göçmen vizeleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Turistik, aile ve arkadaş ziyareti, iş ziyareti, eğitim ve dil kursu vizeleri, kısa süreli Amerikan vizeleridir. Çalışma vizeleri, evlilik vizeleri, oturum vizeleri ise uzun süreli Amerikan vizeleridir.

https://hermesvize.com/category/amerika-vize-islemleri/

Amerika Vize İstiyor mu?

Amerika, ülkeye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Aynı zamanda diğer ülkelerin aksine Amerika Birleşik Devletleri ülkeyi ziyaret etmek isteyen bütün pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Bu yüzden bütün Türk vatandaşlarının Amerika'yı ziyaret etmeden önce vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Kasım 2022 tarihinden itibaren Amerika ülkeye giriş yapmak isteyen bütün yabancı uyruklu kişilerden tam doz Covid 19 aşısı olma zorunluluğu getirmiştir. Bu yüzden Amerika'ya vize başvurusu yapmadan önce yetkili sağlık kuruluşlarından Covid 19 aşısının yaptırılması gerekmektedir. Amerika vize başvuru süreçleri genellikle 30-40 gün içinde tamamlanmaktadır. Amerikan konsolosluğunun yoğunluğuna göre bu süre uzayabilmektedir. Acil ABD vizesi almanız gerekiyorsa Amerika konsolosluğunun internet sitesinden acil vize randevusu alabilirsiniz. Acil vize randevuları konsolosluğun ek işlemler bölümünden verilmektedir. Özellikle tıbbi acil bir durumda veya acil ve beklenmedik bir seyahat için acil randevu bölümünden başvuru yapabilirsiniz. Acil vize taleplerinde bekleme süresi çok daha kısa sürmektedir.

Amerika Vize Türleri

Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmek için başvurulabilecek birçok farklı vize türü bulunmaktadır. Bunların başlıcaları Amerika turistik vizesi, Amerika transit vizesi, Amerika öğrenci vizesi, Amerika çalışma vizesi, Amerika nişanlılık vizesi, Amerika yatırımcı vizesidir.

*Amerika turistik vizesi Amerika'yı kısa süreli ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının başvurması gereken vizedir. Bu vize kapsamında aile ziyaretleri, tatiller, tıbbi tedaviler veya kısa kurslar için başvuru yapılabilmektedir. Aynı zamanda mesleki toplantılara katılmak, konferans vermek, dil okulları ile görüşmek için de bu vizeye başvuru yapılabilmektedir. Amerika transit vizesi Amerika üzerinden başka bir ülkeye gidecek olan Türk vatandaşlarının başvuracağı vize türüdür.

*Amerika transit vizesi, C tipi vize grubuna dâhil edilmektedir.

*Amerika öğrenci vizesi, Amerika'da eğitim görmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Amerika öğrenci vizesinin birçok alt kategorileri bulunmaktadır. Amerika öğrenci vizesi F1 ve F2 olmak üzere iki çeşittir. F1 Amerika öğrenci vizesi, yalnızca öğrenim görecek olan kişi için düzenlenmektedir. F2 Amerika öğrenci vizesi ise Amerika'da öğrenim görecek olan kişilerin eş ve çocukları için düzenlenmektedir. Amerika öğrenci vizesinde ülkede sadece 2 ay boyunca kalma hakkı elde edilmektedir. Gerektiğinde bu süre uzatılabilmektedir.

*Amerika çalışma vizesi, Amerika'da çalışmak isteyen Türk vatandaşlarının başvurması gereken vize türüdür. Amerika çalışma vizesi de kendi içinde birçok farklı kategoriye ayrılmaktadır. Amerika çalışma vizesi temelde H1, H2 ve H3 olarak 3 farklı kategoriye ayrılmaktadır. H1 vizesi, belli bir meslek grubuna dâhil olan kişilerin başvurması gereken çalışma vizesidir. H2 tipi çalışma vizesi, işçiler için düzenlenmiş vize türüdür. H3 tipi çalışma vizesi ise Amerika'da herhangi bir firmada staj yapmak isteyen Türk vatandaşlarının başvurabileceği vize türüdür.

*Amerika nişanlılık vizesi, Amerika'da nişanlısı olan ve evlenmek isteyen kişilerin başvurması gereken vize türüdür.

*Amerika yatırımcı vizesi, Amerika'da iş veya ortaklık kurmak isteyen, ticaret yapmak isteyen Türk vatandaşlarının başvurabileceği vize türüdür. Amerika'ya vize başvurusunda bulunmadan önce vize türünün dikkatli bir biçimde seçilmesi büyük önem arz etmektedir. Amerika'ya yapılan vize başvurularının birçoğu başvurulan vize türü yanlış seçildiği için reddedilmektedir. Amerika'ya vize başvurusu yapmadan önce vize türünü belirleyebilmek için Hermes Vize’den bilgi alabilirsiniz

Amerika Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Amerika'ya yapılan vize başvurularında her vize türünün farklı başvuru şartları vardır. Vize başvurusunun olumlu sonuçlanabilmesi için başvurulan vize türündeki bütün şartları yerine getirmek gerekmektedir. Aynı zamanda her vize türü için farklı belgeler istenmektedir. Bu belgelerin eksiksiz bir biçimde hazırlanması gerekmektedir. Amerika vize başvuru şartlarından bir tanesi ise konsolosluğun internet sitesindeki başvuru formunu eksiksiz ve hatasız bilgilerle doldurabilmektir. Bunun için Hermes vize gibi bu konuda uzmanlaşmış vize merkezlerinden destek alabilirsiniz.

Amerika Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler

Amerika vizesi başvurularında her vize türü için farklı belgeler istenmektedir. Bu belgelerin doğru bir biçimde hazırlanması, vize başvurusunun olumlu sonuçlanması üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bu yüzden başvuracağınız vize türünü ve istenen belgelerin neler olduğunu öğrenebilmeniz vize almanız da olumlu bir etkiye sahip olacaktır. Hermes vize merkezlerini arayarak hazırlamanız gereken belgeleri öğrenebilir ve bu konuda vize uzmanlarından detaylı bilgi alabilirsiniz. ABD vizesi başvurularında istenen başlıca belgeler şunlardır:

  • 2 adet biyometrik fotoğraf (arka fonu beyaz ve güncel olmalı)
  • Pasaport (en az 6 ay geçerli olmalı)
  • Vize başvuru formu (eksiksiz bir biçimde doldurulmuş ve imzalanmış olmalı)
  • Vize harcının yatırıldığına dair dekont
  • Amerika'ya neden seyahat edildiğine dair bilgi veren mektup
  • Banka hesap dökümleri (Amerika'da kalınacak süre boyunca yeterli miktarda bakiyeye sahip olmalı)

Amerika Vize Ücreti Ne Kadar?

Amerika vize türlerine göre ödemeniz gereken vize ücretleri değişmektedir. Amerika'ya vize başvurularında ödediğiniz hiçbir ücret geri ödenmez ve devredilemez. Amerika'ya vize almak için ödenen başvuru ücretleri sadece bir başvuru için kullanılabilmektedir. Amerika’ya turist, aile ziyareti yada iş toplantıları için 185 Amerikan doları ,geçici işçi ve çalışanlar, stajyerler, sanatçılar, dini görevlileri veya uluslararası kültürel değişim programı için Amerika vizesi almak isteyenler 205 Amerikan doları ödemektedir. Anlaşmalı tüccar, yatırımcı ve özel işçiler 315 Amerikan doları ödemektedir. Amerika'da nişanlılık vizesine başvuranlar 265 Amerikan doları ödemektedir. Amerikan vize başvuru ücretleri dışında ek ücretler de ödenebilmektedir. ABD vizesi için ödenmesi gereken vize ücretlerinin tamamına Amerikan konsolosluğunun internet sitesinden veya aracı firmalar ile öğrenebilirsiniz.

Amerika Vize Reddi

Amerika vize başvuruları çeşitli nedenlerle reddedilebilmektedir. Amerika vize reddi almanın en önemli sebebi eksik belge teslim etmektir. Aynı zamanda başvuru formunun hatalı bilgilerle doldurulması da Amerika vize reddi almanın nedenleri arasındadır. ABD vizesi için başvuru yaparak vizesi reddedilen Türk vatandaşlarının red almalarının en büyük nedenlerinden biri ise Türkiye'ye geri döneceklerini kanıtlayamamalarıdır. Amerika vizesine başvuru yaparken seyahat amacını belirtmek ve Türkiye’ye geri döneceğini kanıtlayabilmek büyük önem taşımaktadır. Amerika vizesi başvurunuzda ret almamak için bu konuda uzman olan vize merkezlerine başvurabilirsiniz. Hermes Vize Merkezi'ni telefonla arayarak Amerika vize başvuru sürecinin tüm aşamaları ile ilgili danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Türkiye'nin Her Yerinden Amerika Vizesine Başvurulur mu?

Türkiye'nin her yerinden büyük şehirlere gitmek zorunda kalmadan Amerika vizesine başvuru yapmak mümkündür. Bir vize merkezinden danışmanlık alarak gerekli olan evrakları kargo ile vize merkezine göndererek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Hermes Vize’yi telefonla arayarak Amerika vizesi başvurunuzu kolayca yapabilir, kısa süreler içerisinde vizenizi teslim alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.