Amerika Vizesi: Başvuru Rehberi

Amerika Vizesi: Başvuru Rehberi
Amerika her yıl dünyadan milyonlarca ziyaretçiyi kabul etmekte, ülkemizden de her yıl milyonlarca kişi Amerika vizesi almak için başvuruda bulunmaktadır.

Amerika her yıl dünyadan milyonlarca ziyaretçiyi kabul etmekte, ülkemizden de her yıl milyonlarca kişi Amerika vizesi almak için başvuruda bulunmaktadır. Amerika'nın turistik olanakları, alışveriş imkânları, sanatsal ve kültürel etkinlikleri gibi nedenlerle birçok insan turistik amaçlarla Amerika'yı ziyaret etmek istemektedir. Aynı zamanda Amerika'da yer alan iş imkânları dolayısıyla milyonlarca insan Amerika çalışma vizesi almak için başvuruda bulunmaktadır. Amerika, Türk vatandaşlarına belirli koşullarla vize vermektedir. Amerika'ya vize almak isteyenlerin kendilerine en uygun vize türünü seçmeleri ve başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir.

Amerika Vize Şartları

Türkiye'den Amerika vizesi almak için bazı koşulları yerine getirmek gerekmektedir. Türk vatandaşlarının ABD vizesi almaları oldukça zorlu bir süreçtir. Bu yüzden Amerika’dan vize almak isteyenlerin aracı kurumlardan ve aracı kurumlardan yardım almaları önemlidir. Amerika'dan vize almak diğer ülkelere nazaran çok daha zordur. Amerika'nın istediği şartlar, belgeleri eksiksiz olarak tamamlayabilmek ve vize başvuru formunu doğru bir şekilde doldurabilmek vize onayı almak için önemlidir. Amerika'dan vize almanın başlıca şartı gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamak ve başvuru formunu hatasız bir şekilde doldurup vize ücretini yatırdıktan sonra randevu aşamasını tamamlayabilmektir. Amerika'dan vize alabilmek için öncelikle Türkiye'de sigortalı bir işte çalışıyor olmak başvuru yapan kişi için avantaj sağlamaktadır. Aynı zamanda Amerika'dan vize alabilmek için başvuru yapan kişinin sabıka kaydı olmamalıdır. Schengen vizesine sahip olan kişiler Amerika'dan çok daha kolay vize alabilmek için en baş kriterlerdendir.

Amerika Vize Türleri

Amerika vizeleri seyahat sebebine ve Amerika'da kalma sürelerine göre çeşitli türlere ayrılmaktadır. Amerika vizesi göçmen vizeler ve göçmen olmayan vizeler olarak iki ana kategoriye ayrılır. Göçmen vizeleri Amerika'da yaşamak ve Amerika'ya yerleşmek için başvurulan vizelerdir. Göçmen vizelerinin birçok türü vardır. Bunların başlıcaları; yeşil kart vizesi, evlilik vizesi ve işveren vizesidir. Göçmen vizesi almak için başvuru süreci karmaşık ve zor bir süreçtir. Göçmen vizeleri için aracı kurumlardan veya Vize Merkezi gibi köklü kuruluşlardan destek alarak bu süreç çok daha hızlı ve kolay tamamlanmaktadır. Göçmen olmayan ABD vizesi ise turizm vizesi, öğrenci vizesi, çalışma vizesi ve tıbbi tedavi vizesi gibi çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Aslında bu genel vize türleri dışında Amerika'da başvuru yapılabilecek birçok farklı vize türü vardır. Örneğin mürettebat vizesi, basın mensubu vizesi, değişim programı vizesi, yatırımcı vizesi gibi pek çok farklı isimle sunulan bu vizeler hakkında detaylı bilgiye konsolosluğun internet sitesinden veya aracı kurumlardan ulaşılabilir. Amerikan vizesine onay almak öncelikle vize türünü doğru belirlemekle mümkün olmaktadır. Bu yüzden Amerika'ya hangi sebeplerle seyahat edileceği ve Amerika'da ne kadar süre kalmak istendiği göz önüne alınarak en doğru vize türünü seçmek gerekmektedir. Türkiye'den en çok başvurulan Amerika vize türü Amerika turist vizesidir. Amerika turist vizesi B2 vize olarak da bilinmektedir. Bu vize ile Amerika'ya birçok farklı sebeple seyahat edilebilmektedir. Örneğin turistik geziler, kültür ve sanat etkinlikleri, festivaller, fuarlar ve çeşitli etkinlikler için bu vizeye başvurulabilmektedir.

Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye'den en fazla başvuru yapılan ABD vizesi türü Amerika turist vizesidir. Amerika'yı turistik amaçlarla ziyaret etmeyi isteyen Türk vatandaşları Amerika turist vizesine başvurmalıdır. Amerika turist vizesi almak için öncelikle konsolosluğun resmi internet sitesinde yer alan ABD vizesi başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Amerika turist vizesi başvuru formu DS-160 adıyla da bilinen formdur. Başvuru formu dikkatli ve özenli bir şekilde doldurulmalı, aynı zamanda başvuru formuna yazılan bütün bilgiler doğru olmalıdır. Amerika turist vizesine başvuran birçok insan red almakta, bunun en büyük nedeni ise başvuru formunu doğru bir biçimde doldurulmamasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden Amerika turist vizesi başvuru formunu doldurmak için aracı kurumlardan hizmet almak fayda sağlayacaktır. Amerika turist vizesi başvuru formu doldurulduktan sonra konsolosluğun internet sitesinde belirtilen hesap numaralarından birine vize ücreti yatırılmalı ve daha sonra Amerika vizesi randevusu alınmalıdır. Vize randevusuna hazırladığınız tüm belgelerle zamanında gitmeli, doldurup imzaladığınız başvuru formu ve vize ücretini yatırdığınıza dair dekontun fotokopisi ile tüm belgelerin asıllarını yanınızda bulundurmalısınız. Randevu sürecini tamamladıktan sonra 15 ila 20 gün sonra vizeniz onaylanmaktadır.

Amerika Vizesi için Gerekli Evraklar

Amerika vizesinde istenen evraklar her vize türüne göre değişmektedir. ABD vizesi başvurusunda istenen güncel evrakların tam listesi Amerikan konsolosluğunun resmi internet sitesinden veya danışmanlık firmasından öğrenilebilmektedir. Amerika vizesi için istenen gerekli evrakların başlıcaları şunlardır:

Pasaport: Pasaportun seyahat tarihinizden itibaren en az 6 aylık olması, içinde en az 2 boş sayfa olması gereklidir.

Fotoğraf: Fotoğrafın güncel olması, 3 ay içinde çektirilmiş olması, arka fonunun beyaz olması ve 50 mm* 50 mm boyutlarında biyometrik olması gerekmektedir.

Amerika vize başvuru formu: Başvuru formu konsolosluğun internet sitesinde online olarak doldurulacak ve çıktısı alınıp imzalanacaktır.

Otel ve uçak bileti rezervasyonları

Seyahat sağlık sigortası: Seyahat sağlık sigortası en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.( çıkarılacak bu madde )

Vize dilekçesi: Vize dilekçesi İngilizce hazırlanmış olmalıdır.

İş ve meslek durumuyla ilgili evraklar

Kimlik fotokopisi

Evli olanlar için evlilik cüzdanı

Bu evrakların dışında başvuru yapılan ABD vizesi türüne göre farklı belgeler talep edilmektedir. Bu belgelerin tam listesine konsolosluğun web sitesinden ulaşılabilir.

Amerika Vizesi Ücretleri

Amerika vize başvuru ücretleri her yılın başında konsolosluk tarafından güncellenerek ilan edilmektedir. Amerika vize ücretleri Amerika vize türlerine göre değişmektedir. Amerika vizesine başvururken ödediğiniz hiçbir vize ücreti başvurunuz iptal edilse bile geri ödenmez. Eğer Amerika vize başvurunuzda red alırsanız yatırmış olduğunuz vize ücreti size iade edilmez. Bu durumda yeniden ücret ödeyerek yeni vize başvurusu yapmanız gerekir. Amerika vize ücretleri standarttır ancak işlemler için ayrı ücretler alınmaktadır. Örneğin vize başvuru sürecinizi hızlandırmak için acil vize başvurusu yaptığınızda standart vize ücretine ek olarak belirli bir ücret ödersiniz. Amerika vize ücretleri hakkında daha detaylı bilgiyi konsolosluğun resmi internet sitesinden veya Vize Merkezi’nden öğrenebilirsiniz.

Amerika Vize Başvurusu Reddi

Her yıl Türkiye'den milyonlarca insan Amerika'ya vize almak için başvuruda bulunmakta ve bu başvuruların çoğu reddedilmektedir. Amerika vize başvurularının reddedilmesinin belli başlı nedenleri vardır. Amerika vize başvurularının reddedilmesinin en önemli sebeplerinden biri, vize başvuru formunun yanlış ve hatalı bilgilerle veya eksik doldurulmuş olmasıdır. Aynı zamanda yanlış vize türüne başvurmak vize talebinizin reddedilmesine yol açabilmektedir. Ayrıca konsolosluğun istediği evrakları eksik teslim etmek vize taleplerinin reddedilmesinin diğer bir sebebidir. Bunların dışında vize randevusunda mülakat sırasında yanlış intiba uyandırılması da vize başvurusunun reddedilmesine yol açabilmektedir. Örneğin kısa süreli Amerikan vizesine başvuru yapan kişilerin mülakat esnasında ülkelerine geri dönecekleri hakkında yeterli kanıt sunamamaları vize başvurusunun reddedilmesine yol açabilmektedir. Vize randevusu sırasında vize görevlisi ile mülakat yaparken olabildiğince açık ve net olmak, aynı zamanda kendinizi basit kelimelerle ifade etmek, heyecanlanmamak, tüm soruları samimiyetle ve dürüstçe yanıtlamak önemlidir. Amerikan vizesi başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi için bu konuda profesyonel olan aracı kurumlardan danışmanlık hizmeti veren firmalardan destek alınması tavsiye edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.