AMELİYAT OLMAK İSTİYOR

AMELİYAT OLMAK İSTİYOR
SAMSUN'da yaşayan görme engelli 49 yaşındaki Hasan Yarar, 30 yıldır elinde cümbüşü ile cadde ve sokaklarda şarkı çalıp söylüyor.

Vatandaşların verdiği parayla geçimini sağlayan Yarar, sahneye çıkmak ve kazandığı parayla göz ameliyatı olmak istediğini söyledi.

Samsun'un Canik İlçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan görme engelli, evli 3 çocuk babası Hasan Yarar, 30 yıldır sokak müzisyenliği yapıyor. Samsun'un en işlek caddelerinde cümbüş çalıp türkü söyleyen Yarar, kendi imkanları ile bugüne kadar 14 kaset çıkardığını anlattı. Kasetlerin yerini CD'lerin aldığını ifade eden Hasan Yarar şunları söyledi:

"Sokakta çaldığım şarkıları dinleyenlerin verdiği üç- beş kuruşla hem ev geçindiriyor, hem de CD çıkarıyorum. CD'lerimde popüler Türk sanat müziklerinin yanı sıra kendi bestelerim de oluyor. 30 TL'ye satıyorum. Ama çok alıcı olmuyor tabii ki. Eğer birileri elimden tutarsa göz ameliyatı olmak istiyorum. Hiçbir sosyal güvencem yok. Bir sahnede yer alır, ya da birileri destek olursa gözlerimin açılmasını için hastane masraflarımı karşılamak isterim." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum