Amazonların Başkentine Rusya’dan Ziyaret

Amazonların Başkentine Rusya’dan Ziyaret
Unesco Yönetim Kurulu Üyesi, Rus Bilim Adamı Lıtvın Vıtaly Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Amazon Tarihçisi Vıtaly Amazon kadınlarının dünyaca ünlü bir marka olduğunu ve Terme ilçesinde yaşadıklarını ifade etti.
Unesco Yönetim Kurulu Üyesi, Rus Bilim Adamı Lıtvın Vıtaly Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti. 12 yıllık çalışmasının ürünü olduğunu belirttiği amazonların tarihi ile ilgili kitabı Başkan Kul'a hediye eden Vıtaly Amazon tarihi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
TERME BAŞKENT
Kitapta yer alan açıklamaların tamamen bilimsel dayanaklardan oluştuğunu belirten Rus Bilim adamı arkeolojik çalışmalardan , tarihsel ve bilimsel verilerden delil oluşturduklarını ifade etti. 3 Yıl önce amazonların Başkenti kabul ettikleri Terme Gölyazı Mahallesinde 4 günlük çalışma yaptıklarını ve Amazonların sadece Terme'de yaşamadıklarını ancak en fazla yaşadığı bölge Terme olduğu için Amazonların Başkentini Terme olarak kabul ettiklerini anlattı.
M.Ö. 800 yıllarında Homeros tarafından yazılan İlyada da amazonların Başkenti olarak geçen Terme ilçesini Turizm Bölgesi bu anlamda turizme kazandırmak için çaba sarf ettiklerine vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ziyaretçilere Terme Gölyazı bölgesinin havadan çekilmiş fotoğrafları ile açıklamalarda bulundu. Rus bilim adamı ile 2 yıl önce Rusya'nın Krasnador şehrinde yapılan seminerde karşılaştıklarını belirterek ziyaretleri nedeni ile teşekkür etti.
TERME TURİZMDE ZİRVEYE OYNAYACAK
Terme ilçesinin doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür turizmi anlamında da ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, kent kimliğini oluşturmada yeni açılımlar yapacaklarını söyledi. Kul "İlçemizin mevcut potansiyelini ortaya çıkartarak, dünyanın birçok noktasından Terme'ye gelecek ziyaretçilerimiz için kentimizi turizm destinasyonlarından birisi yapacağız" diye konuştu.
YENİ BİR ALGI OLUŞACAK
Yapacakları Turizm çalışmaları sonucunda yeni bir algı oluşturarak, ilçenin çok farklı bir kimliğe kavuşacağını sözlerine ekleyen Başkan Kul, uzun vadede ilçenin markalaşacağını ve tanınırlığının daha da artacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “ İlçemizi turizme kazandırırsak ve buraların tanınırlığını artırırsak herkes kazanır. Sonuçta kent ekonomisine katma değer sağlar. “Dedi
Rus bilim adamı talep edilmesi halinde bir ekip halinde Terme'de inceleme yapmak istediklerini belirterek ilçede bir amazon müzesi, amazonları anlatan bir animasyon gösterisinin sergilenebileceği uygun mekanların oluşturulması gerektiğini belirtti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.