ALPERENLER ATA TOPRAKLARINDA

ALPERENLER ATA TOPRAKLARINDA
Samsun Alperen Ocakları ve Karadeniz Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği'nin birlikte organize ettiği 2016 Kurban Organizasyonu ata yadigârı topraklarda

Makedonya ve Kosova'da gerçekleştiriliyor. Kurban kesiminin devam ettiği organizasyonun koordinatörü Sami Taşkın ve ekibi Makedonya'daki ata yadigârı Yörük köylerini gezerek et dağıtımının yanında çocuklara kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıtıyor.

Konuyla ilgili konuşan Taşkın, 4 yıldır bu organizasyonu Makedonya ve Kosova'da yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Makedonya Müslümanların azınlıkta olduğu, azınlık haklarının kısıtlı olduğu ve dağlık alanlarda yoğunlaşan Müslüman Türk nüfusun yok olmakla karşı karşıya bırakıldıkları bir ülke. Kendi milli ve manevi değerlerini yaşamaya ve yaşatmaya çalışan bir avuç genç kardeşimizle Yörük Türkmenlerinin yalnız olmadığını göstermek için buraya geldik. Ve üzülerek belirtmeliyim ki bu topraklar her karışı ile buram buram Osmanlı koksa da Osmanlı'nın torunları ne çare ki sadece dağlık ve verimsiz bölgelere hapsedilmiş olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. O nedenle Türkiye'den gelecek bir selam dahi bu insanların gözünde çok mukaddestir. Gezdiğimiz, gördüğümüz ve konuştuklarımızdan edindiğimiz izlenim budur. Samsun Alperen Ocakları ve Karadeniz Kardelen Eğitim ve Kültür Derneği olarak aldığımız kurban vekâletlerini bir taraftan kesmeye devam ederken diğer taraftan da köyleri gezmeye devam ediyoruz. Gittiğimiz köylerde de etrafımızı saran türkmen balalarına, yörük çocuklarına Türkiye’den getirdiğimiz kırtasiye malzemelerini ve oyuncakları dağıtıyoruz"

Taşkın ve ekibi, çocuklarla hatır fotoğrafı çektirdikten sonra çalışmalarına kaldıkları yerden devam ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.