'Almanya'dan 1800 kişi gitti'

'Almanya'dan 1800 kişi gitti'
Alman makamları, Irak ve Suriye'de savaşmak üzere, Almanya'dan IŞİD ve diğer aşırı dinci örgütlerin saflarına katılan militanların sayısını var olandan daha az göstermiş olabilir.

'Almanya'dan 1800 kişi gitti'
Bugüne kadar resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda, IŞİD'e katılan militanların sayısının 450 civarında olduğu bildiriliyordu. Oysa sayının bundan çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesinin güvenlik makamlarına dayanarak verdiği habere göre, Almanya'dan giden aşırı dincilerin sayısı bin 800'ü buluyor.

Gazeteye konuşan ve adı açıklanmayan Anayasayı Koruma Teşkilatı üyesi, gerçek sayılara ulaşmak için, resmi olarak açıklanan sayıları dörtle çarpmak gerektiğinin belirtiyor. Bin 800 sayısına, Selefilere yönelik yapılan yeni bir analiz ve örgüt yapısına dair bilgiler ışığında ulaşıldığı belirtiliyor.

Alman makamları tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalarda, IŞİD'e katılanların sayısı 450 olarak belirtiliyordu. 150 kadar militanın Almanya'ya döndüğü, 8 kadarının ise canlı bomba olarak intihar eylemine katıldığı ifade ediliyordu.MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.