ALİŞ & MAVİŞ

ALİŞ & MAVİŞ
Samsun Devlet Opera ve Balesi, kurban bayramında da çalışmalarına devam ediyor.

İlköğretimde okuyan küçük öğrencilerin bayram tatilinde keyifli bir çocuk müzikali izleyerek güzel vakit geçirmeleri için yarın sahnelenecek olan Aliş & Maviş, her canlının kendi doğal ortamında yaşamasının önemini vurgularken çevre kirliliğine de dikkat çekiyor.

Müzikleri Arda Özmen'e, librettosu Ali Yoleri'ye ait olan ve orkestra şefliğini Tolga Taviş'in yaptığı oyun, sahipleri Babişko'yu çok seven ve onunla yaşadıkları için son derece mutlu olan "Aliş" ve "Maviş" isimli iki muhabbet kuşunu konu alıyor.

Bir gün televizyonda izledikleri ve ormanda yaşayan diğer muhabbet kuşlarının hayatını konu alan bir belgesel, Aliş ve Maviş'in düşüncelerinin değişmesine neden olur. Bir karar verirler: Artık onlar da ormanda yaşayacak ve özgür olacaklardır! Aliş ve Maviş'i bu yeni evlerinde pek çok arkadaş ve macera beklemektedir.

Zeynep Çelen Tamer'in sahneye koyduğu eserin dekor tasarımı Filiz Dinç'e, kostüm tasarımı Aydan Çınar'a ait. Oyunun koreografisini Zeynep Bengier yaptı. Aliş & Maviş'in ışık tasarımı ise O. Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Aliş & Maviş, 19 Ekim 2013 Cumartesi günü, saat 14:00'te küçük sanatseverler için perdelerini açacak.

Aliş & Maviş'in biletleri, www.dobgm.gov.tr adresinden temin edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.