Ali Rıza Hoca'ya Veda

Ali Rıza Hoca'ya Veda
Selamet Kitap ve Kırtasiye'nin sahibi ve aynı zamanda Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı'nın kurucularından olan Ali Rıza Öztürk Hoca vefat etti.

AMANSIZ HASTALIK
Yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayan Ali Rıza Öztürk Hoca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İlim Yayma ve Eğitim Vakfı Kurucularından, Milli Gençlik Vakfı'nda yöneticilik yapmış olan ve Erbakan Hoca'ya yakınlığı ile bilinen Selamet Kitap ve Kırtasiye'nin sahibi olan 80 yaşındaki Ali Rıza Öztürk Hoca, tedavi görmekte olduğu Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
CENAZE TÖRENİ
Samsun Büyük Camii(Cami- Kebir)de dün İkindi namazına müteakiben kılınan Cenaze namazının ardından Kıranköy Aile Kabristanlğına defnedildi. Cenaze törenine; Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Milletvekilleri, Cemal Yılmaz Demir, Ahmet Yeni, Eski vekil Mustafa Çakır, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, STK temsilcileri, iş adamları, akrabaları, sevenleri, dostları ve vatandaşlar katılarak, Hoca Ali Rıza Öztürk'ü son yolculuğuna uğurladılar.
OMUZLAR ÜZERİNDE
Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazından sonra Öztürk Hoca'nın, cenazesi omuzlar üzerinde ilerlerken, tabutan altına girmek isteyenlerin çokluğu izdiham oluşturdu. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı adayı iken Samsun'a mitinge geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan, hasta olan Ali Rıza Öztürk Hoca'yı ziyaret etmiş, geçmiş olsun dileklerini iletmişti.
ALİ RIZA HOCA KİMDİR
Ali Rıza Öztürk Hoca Kimdir: Öztürk Hoca, 1934 Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Trabzon'da Fıkıh, Arapça, Hadis, Tefsir gibi İslami ilimler eğitimini aldı. Vakıf kuruculuğunda bulundu. Kur'an Kursları kurulmasında öncülük etti. Bu Kurslarda eğitim görenlerin çoğuna burs verdi. Hayır ve Hasenatı çokca olan, Samsun'da sevilip sayılan, Ali Rıza Hoca olarak bilinen, imanlı ihlaslı sözü dinlenen muhterem bir insandı. Allah Rahmet eylesin.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.