ALGI OPERASYONU!

ALGI OPERASYONU!
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ ile ilgili dün bazı yerel gazetelerde varan olarak verilen haberlerin tamamının algı operasyonu olduğu, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

AKSİNE TASARRUFA GİDİLİYOR
Kiralık araçlarla ilgili yapılan olumsuz habere rağmen halihazırda mevcut 167 olan kiralık araç sayısının kira sözleşmelerinin bitmesi üzerine 131’e düşürülerek tekrar ihaleye çıkıldığı ortaya çıktı. Araçlardan tasarrufa gidileceği ve toplamda 36 araç daha az alınacağı öğrenildi. Daha önce arka plandan yapılan kiralamaya da son verildiği, ihalesi bitmiş araçların açık ihale yöntemi ile en az teklifi veren firmaya verileceği belediye kaynaklarınca doğrulandı.

erfrefref.jpg

TAMAMEN UYDURMA
SASKİ’de 15 bin lira maaşla çalışan varmış gibi yapılan haberin de SASKi’nin 2019 yılı tahmini bütçesinde bulunan personelle ilgili giderler kısmında çalışan işçilerin maaşları, emekli ikramiye tutarları ve SSK tutarları toplamıyla ilgili olduğu ortaya çıktı. 2019 yılı tahmini bütçesinde 273 kadrolu ve 24 geçici işçi için öngörülen toplam tutar yaklaşık yıllık 44 milyon lira. Bu miktarın çalışan sayısı ve 12 aya bölünmesi sonucu kamuoyuna karşı algı operasyonu yapmak için haber yapıldığı  ortada.

whatsapp-image-2019-08-07-at-16-30-09.jpeg

ÖNCE OKUDUKLARINI ANLAMALI
2019 tahmini bütçesi rakamını işçi sayısına bölerek bulunan rakamı personel maaşı gibi gösterilmeye çalışıldığı, bu rakama emekli olacak veya ayrılacak işçilerin tazminatları ve olası yeni istihdam maliyetleri dahil olduğu gerçeği ortada. Gazetecilik ciddiyet isteyen bir meslek olması hasebiyle yapılan haberlerin kamuoyunu doğru aydınlatması gerekirken okuduğunu dahi anlamayan kişilerin haber yapmaları habercilik adına utanç verici bir durum. Tavsiyemiz; önce okuduklarını anlamaları, ardından haber yapmaları yönünde.

FİTNEYE GEREK YOK
Aynı gazetelerin Cumhur ittifakının sıkıntılı olduğunu yazmaları da fitne olduğu fikrini ortaya çıkarmış durumda. AK Parti grup başkanvekili ile MHP grup başkanvekillerinin çok iyi anlaştıkları ve aralarında en ufak bir problemin olmadığı ortaya çıktı. Her iki grup başkan vekilinin birbirlerinin adına önergelere imza koydukları da yapılan araştırmalardan ortaya çıkmış durumda. İşleri sadece ve sadece ortalığı bulandırmak ve fitne çıkarmak olan bazı gazetelerin yaptıkları yalan haberler bir kez daha gerçekler karşısında hüsrana uğradı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.