AL GÜLÜM, VER GÜLÜM!

AL GÜLÜM, VER GÜLÜM!
Bakanlığın açıkta kalan öğrenci kalmayacak, talepte bulunan bütün öğrencilerin yurtta kalma isteği yerine getirilecek görüşü doğrultusunda bazı binaların yurt yapmak için usulsüz olarak kiralandığı iddiası kamuoyunda tartışılıyor.

PARAYI VEREN BİNASINI KAMUYA KİRALATIYOR
Gazetemizin Başyazarı Adnan Bahadır'ın Pazar günkü köşe yazısında da bahsettiği, bir kaç ay önce gazetemizde Manşet olan, "Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a yakın bazı kişilerin, Kılıç'ın adını kullanarak menfaat elde etmeye çalıştıkları iddiası" yer almıştı. Bakan'ın yanında bulunan ve sürekli birlikte olduğu bu kişi Bakan'ın adını kullanarak bazı özel kişilerin binalarını, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na kiralattığı 
karşılığında ise kendilerine yazlık yaptırdıkları, yazlığın ruhsatsız olması nedeniyle Belediye tarafından mühürlendiği, inşaatın devam etmesi için Belediye Başkanı'na müracaat eden bu kişinin ricasının kabul edilmediği iddialar arasında yer alıyordu.

BU PARAYLA SİYASETE ATILMIŞ
İskan izni alamayan bu kişi bir formül bulup, bazı kişileri yurt dışına seyahata götürmesi sonrası iskan aldığı, ama henüz binanın Kamu'ya kiralayamadığının bilgisini aldık. Fakat yine Kamu'ya binasını vermek isteyen bir başka kişi Bakan'a yakın olan kişiye, 400 bin lira para verdiği, bu paranın 250 bin lirasını kendisinin aldığını, 150 bin lirasını ise bir başka kişiye verdiği ve bu şahsında aldığı bu parayla Siyasete girdiği iddiası haber merkezimize bomba gibi düştü. 400 bin lirayı veren kişinin binası Kamuya Yurt olarak kiraya verilmiş. Binanın kapasitesi 140-150 kişi civarında olduğundan 40 bin liralık bedelin çok yüksek olması nedeniyle dikkat çekmesin diye, binanın yanındaki binayı da Kamu Kurumuna ait misafirhane gösterip kira bedelini yükselttikleri iddiası bulunuyor. Bütün bu iddialar doğruysa Bakanlığın bu Kurum ve kişi hakkında nasıl bir işlem yapacağı Samsun kamuoyunca merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum