AKMAN'DAN TARIM DANIŞMANLARINA DENETLEME

AKMAN'DAN TARIM DANIŞMANLARINA DENETLEME
Çarşamba İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden denetleme ziyareti

Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli ilçede tarım danışmanlığı hizmeti veren Organik Fındık Üretici Birliği'ni ziyaret ederek denetlemelerde bulundu. 

Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliğini ziyaret ederek tarım danışmanlarını denetledi. Osman Akman; ’Tarım Bakanlığı'nın ilgili yasası uyarınca Çarşamba ilçesinde Tarım Danışmanı çalıştıran Birlik ve Odalara denetleme yaparak bu denetlemenin tarım danışmanlarının çiftçilerimize daha verimli ve daha faydalı olabilmek olduğunu aktardı.

Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Ali Bakır ve Yönetim Kurulu üyeleri ile de bir araya gelen Osman Akman yaptığı açıklamada, “ Çarşamba ilçesinde tarım danışmanlığı faaliyeti gösteren iki birliğimiz ve bir odamız vardır. Ayrıca Tarım danışmanlığı denetleme görevi ise Tarım Bakanlığının ilgili yasasınca İlçe müdürlüğümüzde bulunuyor. Bu nedenle tarım danışmanlığı hizmeti veren birliklerimize ve odalarımıza ziyaretlerde bulunup tarım danışmalarının çalışmalarını yerinde inceliyor ve bilgi alışverişinde bulunuyoruz. İlçemizde toplam 11 Tarım danışmanı faaliyet gösterirken bu danışmanların 5’i Organik Fındık Üreticileri Birliğinde çalışmakta. Çarşamba İlçemizde yoğunluk 35 köy olmak üzere ve ilçemizdeki bütün köylere tarımsal danışmanlık hizmeti götürülmeye çalışılıyor” dedi. 

Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman ziyarette Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği bünyesinde çalışan tarım danışmaları ile de bir süre sohbet ederek bilgi alış verişinde bulundu.Bilgi alış verişinde bulunan Akman ve Tarım danışmanlarına projeler konusunda dikkat çekerek, danışmanların bu alanlarda çalışma yapması gerektiğini vurguladı. Kırsal Kalkınma Fonu tarafından oluşturulan destek projesi kapsamında özellikle Organik Gübre üretimi projesinin Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği için çok önemli olduğunu ifade eden Akman, danışmanların bu projeye ağırlık vermesini istedi. Avrupa Birliği projelerinin de takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Akman, danışmanlardan üreticilerin karlılığına yönelik çalışmalar yapmasını istedi. EMİN İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.