Akkoyun: 'Şüphe Olmayan Bir Seçim Yaşamak İstiyoruz'

Akkoyun: 'Şüphe Olmayan Bir Seçim Yaşamak İstiyoruz'
Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun seçim sandıklarında güvenliğin önemli olduğunu belirterek...

 "Artık millet olarak çöp kovasından çıkan oy pusulalarından, bir sandıktan bir partiye yazılan oy sayısının geçerli oy sayısından fazla olmasından, eksik ve hatalı düzenlenmiş birleştirme tutanakları yönünde haberlerden bıktık usandık. Millet olarak bize yakışanı yapmalı ve seçimlere hile karışmadığına, kimsenin şüphesinin olmadığı bir seçim yaşamak istiyoruz. Bu yüzden her vatandaşımızın öncelikle vatandaşlık görevimiz olan oy kullanma vazifesini yerine getirmesini ve sandıktan çıkan millet iradesine sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

"BAŞKA BAHARA KALDI"

Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun, "Ülkemiz 12 senedir Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri tarafından tek Başına iktidar şeklinde yönetilmesine ve hükümetimizin elinde anayasayı değiştirebilme yetkisinin bulunmasına rağmen seçimlere 12 Eylül darbe anayasasıyla ve o anayasanın ürünü olan anti demokratik Siyasi Partiler Kanunuyla giriyoruz. Gönül isterdi ki bütün siyasi partiler aldıkları oy oranında mecliste temsil edilebilsin ve millet iradesi tam olarak meclise yansıtılabilsin, lakin olmadı, olamadı, oldurulamadı. Artık bir başka bahara kaldı." dedi.

"BİR ÇOK PARTİ MÜCADELE EDİYOR"

Siyasi partiler, kendilerine birçok yoldan finans kaynağı bulabilecekleri gibi bu kaynaklardan en büyüğünün de hazine yardımı olduğunu söyleyen Akkoyun, "1982 Anayasasının 68. Maddesinde siyasi partilere devlet yardımının 'Hakça ve yeterli düzeyde' yapılacağı belirtilmesine rağmen, bu yardımların sadece mecliste temsilcisi bulunan ve son seçimlerde barajı aşan partilere yapılıyor olması 'Balık baştan kokar misali' seçimlerde adalete darbe vurmakta ve seçimlere katılan diğer partilere karşı haksızlık yapıldığı gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Bu sebepten şahsım adına devletten bir lira bile yardım almayan ve seçimlere girip 'Ben de varım' diyerek mücadele etmeye çalışan bütün siyasi partilerin takdire şayan mücadelesini alkışlıyorum." şeklinde konuştu.

"ŞÜPHE OLMASINI İSTEMİYORUZ"

Seçimler denildiğinde akla gelen önemli bir konuda seçim ve sandık güvenliğidir diyerek konuşmasına devam eden Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun, "Yıllardır şahit olmaktayız ki, her seçim öncesinde ve sonrasında bu konuda hemen hemen her kesimden sesler yükselmekte ve sandıktan çıkan oyların sayımında tasnifinde ve ilgili mercilere aktarılmasında bir takım olumsuz hadiseler meydana gelmektedir. Artık millet olarak çöp kovasından çıkan oy pusulalarından, bir sandıktan bir partiye yazılan oy sayısının geçerli oy sayısından fazla olmasından, eksik ve hatalı düzenlenmiş birleştirme tutanakları yönünde haberlerden bıktık ve usandık. Millet olarak bize yakışanı yapmalı ve seçimlere hile karışmadığına, kimsenin şüphesinin olmadığı bir seçim yaşamak istiyoruz. Bu yüzden her vatandaşımızın öncelikle vatandaşlık görevimiz olan oy kullanma vazifesini yerine getirmesini ve sandıktan çıkan millet iradesine sahip çıkmasını istiyoruz." dedi


Alperen Ocakları İl Başkanı Ömer Akkoyun son olarak, "Yaklaşan seçimlerin Ülkemize, Milletimize, Kardeşliğimize, Birliğimize ve Saadetimize hayırlar getirmesini diliyor ve seçim sonuçları ne olursa olsun kazananın Ayyıldızlı Al Bayrak olmasını Yüce Allahtan temenni ediyorum." diyerek konuşmasını sonlandırdı. Onur EMİRZA
                                 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.