Akıl Suyuna Öğrencilerden Yoğun İlgi

Akıl Suyuna Öğrencilerden Yoğun İlgi
Antik çağlardan beri kullanılan kaliteli kayalıklarıyla ünlü bir yerleşim yeri olan Kavak ilçesinin Kayaköyü Mahallesi, ılıcaklar mevkiinde bulunan "akıl suyu" sınavlara girecek öğrenci ve ailelerinin uğrak yeri oldu.

Akıl suyu olarak bilinen su, köy mevkiindeki çamaşırhane içerisinde olup kuyu şeklinde düzenlenmiştir.İçerisinde rengarenk balıklarında olduğu gözlenen suyun aklı zinde tuttuğu, zihni açtığı, unutmayı engellediği inancı yaygındır.Öteden beri akıl suyu olarak anılan suyun ünü günden güne yayılmakta olup en yoğun ilgiyi sınavlara hazırlanan öğrenciler ve aileleri göstermektedir.Kayaköyü mahallesinde bulunan akıl suyunu ziyarete Kavak Belediye Başkan yardımcısı Reşat Ayyıldız ve Samsun Müze Müdürlüğü'nde arkeolog ve sanat tarihçisi Emine Yılmaz gitti.

AKIL SUYUNA İLGİ BÜYÜK
Ayyıldız, "Kayaköyü Mahallemizde bulunan akıl suyuna ilgi çok büyük. Zaman zaman kuyuda kuyruklar oluşuyor. Akıl suyunun insanlara şifa getirildiğine inanılıyor. Kavak Belediye Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu ile yapmış olduğumuz görüşmeler kapsamında bu suyun daha çok duyurulması için çalışmalar başlattık.Akıl suyunun herkese şifa olmasını diliyor bu güzel mahallemize herkesi davet ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum