AKCAGÖZ: "MIZIKÇILIK YAPMIYORUZ, HIRSIZ KOVALIYORUZ"

AKCAGÖZ: "MIZIKÇILIK YAPMIYORUZ, HIRSIZ KOVALIYORUZ"
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 16 Nisan referandumu sonrası CHP İlçe Başkanları ile bir değerlendirme toplantısı yapmak üzere bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, 16 Nisan referandumu, öncesi ve sonrası ve bundan sonraki sürecin ele alındı. Toplantıdan sonra bir açıklama yapan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “16 Nisan referandumunun üzerinden 1 hafta geçti. Geçen bu 1 hafta, başından beri savunduğumuz şaibeyi ortadan kaldırmış değildir. Bu nedenle, Genel merkezimizin yapmış olduğu itirazlar da bu anlamda oldukça önemlidir. Yüksek Seçim Kurulu’nun, henüz halk oylaması devam ederken vermiş olduğu karar tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bu kararın savunulacak bir tarafı yok. Yurt dışı seçmenlere başka, yurt içi seçmenlere farklı muamele. Yurt dışındaki sandıklarda oy kullandığınızda, oy pusulanız mühürsüz oldu mu, oyunuz geçersiz. Doğrusu da bu. Kanun böyle söylüyor. Ama her ne hikmetse yurt içinde oy kullandığınızda, isterseniz evden getirin sandığa atın, oyunuz geçerli. Olacak iş değil. Kabul görür bir durum değildir. Bu durum, bu referanduma gölge düşürmüştür. Bu gölgenin ortadan kalkması, yine hukuk eliyle olur. Hukuk işlesin, gereken yapılsın ve hukuka aykırı olan bu halk oylaması iptal edilsin. Yoksa bundan sonra kimsenin kanuna ve sandığa güvenleri kalmaz. Sandığa güven kalmadı mı, demokrasiyi işletmek de mümkün olmaz. İnsanlar, itibar etmedikleri seçimlere iştirak da etmezler.  Bu nedenle, bu seçimlerin itibarı yeniden sağlanmalıdır. İnsanların demokrasiye olan zedelenmiş güvenleri, yeniden oluşturulmalıdır. Bu da elbette adil bir mekanizmanın vereceği, adil bir kararla olur. Referandum sürecinin başından beri ilçe örgütlerimizle beraber, her türlü haksız rekabet koşulu içinde mücadele verdik. Eksikliklerimiz elbette var ama canhıraş bir mücadele sergiledik. Mücadele ettiğimiz şey, devletin ta kendisiydi. Devlet olanaklarını, babasının malı gibi referandum sürecinde evet propagandası için kullanan siyasal iktidara karşı direnmenin zorluğu ortadadır. Her türlü zorluk içerisinde mücadele eden CHP Samsun İlçe örgütlerimize ve partili partisiz, yurtsever duygularla bu referandumda hayır çıkması için çaba gösteren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Doğru olanı yaptılar. Memleketin selameti için, doğru olan budur. “ dedi.
          Cumhurbaşkanı’nın, ‘atı alan Üsküdar’ı geçti’ sözüne değinen Tufan Akcagöz, “Hayırdır ne oldu? Hangi at, nereyi geçti, bu ne acele? Sayın Cumhurbaşkanı, bu lafı etmekle, referandum öncesi tarafsızlık yemininin aksine evet için çalışmasının yanında, referandum sonrasını da düzenlemeye çalışıyor. Atın ne zaman Üsküdar’ı geçeceğine, bağımsız Türk yargısı karar verir. Çabamız, böyle bir bağımsız Yargıç elinden, tüm hukuksuzlukların ortaya çıkarılmasıdır. Cumhurbaşkanı öyle deyince, bir de onu taklit edenler var ki, birini hepiniz çok iyi tanıyorsunuz. Samsun’a dede yadigarı olan bir Bakanımız var. O da demiş ki bizim için, ‘CHP mızıkçılık yapıyor’. Mızıkçılık yapmıyoruz Sayın Bakan, mızıkçılık yapmıyoruz. Hırsız kovalıyoruz, hırsız. Bu referandum sonuçları sizin içinize sindi mi? Bu referandum, hakkaniyete uygun bir şekilde yapıldı ve sonuçlandı diyebilir misiniz? Vicdan var, insaf var. Allah aşkına, sorun bakalım vicdanınıza. Bugünün günlük siyasetine takılmayın ama. Sadece hak ve hukuk çerçevesinden bakın. Şayet bunu başarabilirseniz, bizimle aynı yerdesiniz demektir ki, o nedenle ve bu gerekçeyle bu referandum yenilenmelidir. Bir ülkede şayet bir adaletsizlik bir defa görmezden gelinirse, bu durum alışkanlık yapar. Samimi, dürüst yurttaşlar size artık inanmaz. Bir topluma bundan büyük kötülük yapılamaz. “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.