Akaryakıt istasyonu soygununa ceza yağdı

Akaryakıt istasyonu soygununa ceza yağdı
SAMSUN'da akaryakıt istasyonundan kurusıkı tabanca ve bıçak tehdidiyle çalışanı etkisiz hale getirip 21 bin lira gasp ettikleri iddiasıyla

2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan eski çalışan 25 yaşındaki Osman Ervan ile akrabası 19 yaşındaki Kerem Kadoğan 5'er yıl hapis cezasına çarptırılıp tahliye edildi. Olay yaklaşık 2 ay önce Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde meydana geldi. Bir akaryakıt istasyonunda çalışan ve daha sonra işten ayrılan Osman Ervan ile akrabası Kerem Kadoğan gece vakti istasyona geldi. İddiaya göre başına kadın çorabı geçiren Kerem Kadoğan elindeki kurusıkı tabancayla, başında bere olan diğer şüpheli de elindeki bıçakla  müdüriyet kısmına girip çalışan Ahmet B.'yi etkisiz hale getirdi. İki şüpheli daha sonra kasada bulunan 21 bin lirayı alıp kaçarken 9 bin lirasını düşürdü.

İhbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis yaptığı çalışmanın ardından iki şüpheliyi olayda kullandıkları kurusıkı tabanca ve bıçakla yakaladı. Adliyeye çıkartılan şüpheliler tutuklandı. 

'OSMAN'I SESİNDEN TANIDIM'

Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'gece vakti silahlı yağma' suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan iki sanığın yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmada hazır bulunan olayın mağduru Ahmet B. mahkeme heyetine verdiği ifadesinde şunları anlattı:

"Gece yarısı şahıslar içeri girip paraların yerini sordu. Ben de 'paraları götürdüler bende 200 lira var onu vereyim' dedim. Daha sonra kasadaki 21 bin lirayı alıp kaçarken 9 bin lirasını düşürdüler. Şüphelilerin konuşması sırasında yanımızda daha önce çalışan Osman Ervan'ı sesinden tanıdım. Polisler geldi. Polislere Osman Ervan olabileceğini söyledim. Ben davacı ve şikayetçi değilim." 

'BİR CAHİLLİK YAPTIM'

Daha sonra söz alan tutuklu sanık Osman Ervan ise, "Yakalanınca suçumu itiraf ettim. Bir cahillik yaptım. Olay sırasında bıçak benim elimdeydi. Maddi sıkıntı içinde olduğum için bu işi yaptım. Pişmanım" dedi. Diğer tutuklu sanıkta aynı ifadeyi verip pişman olduğunu söyledi.

İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti sanıklar hakkında şikayetçi bulunmaması, her iki sanığın sabıkalarının bulunmaması ve pişman olmalarını göz önünde bulundurup 5'er yıl hapis cezası vererek cezaevinde kaldıkları süreyi gözönünde bulundurup tahliyelerine karar verdi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.