Akalan Şelaleleri turizme kazandırılacak

Akalan Şelaleleri turizme kazandırılacak
Akalan Köyü mevkiinde bulunan Akalan Şelaleleri'ni turizme kazandırmak amacıyla başlattığı proje çalışmaları İl Genel Meclisi tarafından yerinde incelendi

İl Özel İdaresi'nin Bafra'nın Akalan Köyü mevkiinde bulunan Akalan Şelaleleri'ni turizme kazandırmak amacıyla başlattığı proje çalışmaları İl Genel Meclisi tarafından yerinde incelendi. İl Özel İdaresi'nin turizme kazandırabilmek için Bafra Akalan Şelaleleri'nde başlattığı çevre düzenleme çalışmaları, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, Plan Bütçe Komisyonu, Eğitim Kültür Komisyonu Başkanları ve üyeleri tarafından yerinde takibi yapıldı.

TURİZME ÇOK ŞEY KATACAK
Yürüyüş patikaları, seyir terasları, vadi gezisini sağlayacak yayalar için bir asma köprü yapılması planlanan Akalan Şelaleleri'nin Samsun'a ve turizme çok şey katacağı belirtildi. Yapılacak çalışmalardan çok mutlu olduklarını belirten Akalan Köyü Muhtarı Zekeriya Yıldırım'da çalışmaların köylüye maddi manevi çok şey katacağını düşündüklerini kaydetti. Yaklaşık 15 metre yükseklikten düşen suyun bulunduğu alandaki akustik ortam, bitki örtüsü ve ağaç çeşitliliği ile ilgi çeken yöre, macera turizmi adına yeni mekan arayanlar için bakir güzelliklere sahip.