AKADEMİSYEN DE BUNU YAPARSA!

AKADEMİSYEN DE BUNU YAPARSA!
Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Kaya Tuncer Çağlayan 'Türk Irkı Yoktur' diyen AK Parti'li Yasin Aktay'a fena yüklendi.

'Türk Irkı yoktur' sözü Türkçüleri çileden çıkardı;
Çağlayan, 'Bunu diyenin sıradan vatandaş değil, partisinin yönetimine girmiş bir akademisyen olması hayret verici" dedi.
"AMERİKAN KAYNAKLARINDA BİLE VAR"
Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Yasin Aktay'ın, “Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok.” şeklindeki sözlerini eleştirdi.
Çağlayan,"Malesef son zamanlarda Türkiye'de bazı talihsiz açıklamalara şahit oluyoruz ve son derece üzülüyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir akademisyenin 'Türkiye'de hatta Dünya'da Türk ırkı yoktur' açıklamasını şaşkınlıkla izledik. Türk Ocakları olarak bu açıklamayı yapan şahsı şiddetle kınıyoruz. Çünkü Türk ırkının varlığı Çin kaynaklarından Arap kaynaklarına, Rus kaynaklarından İngiliz Fransız hatta Amerikan kaynaklarına varıncaya kadar bol miktarda bunun kaynakları vardır.
"BİRLİĞİMİZE ZARAR VERİR"
Akademisyen kimliği olan bu arkadaşımızın böyle bir açıklama yapması Türk Ocaklarının bu konu üzerine görüş beyan etmesini zaruri kılmaktadır. Sokakta ki bir vatandaşımız böyle birşey söylese ciddiye alınmayabilir. Ancak bir profesor unvanı taşıyan akademisyenin herhangi bir bilimsel veri elinde olmadan Türk Milletini rencide edici böyle bir açıklama yapmasını son derece üzüntü verici buluyoruz. Bu açıklamayı yapan Yasin bey aynı zamanda Türkiye'yi yöneten siyasi partinin genel merkez yönetim kurulu üyesidir. Dolayısıyla bunun bir siyasi düşüncenin ürünü cümleler olduğunu anlıyoruz. Eğer böyle bir düşünce varsa, bunun son derece yalnış olduğunu da biliyoruz. Cünkü Türkiye'nin şu an en çok ihtiyaç duyduğu şey Milli birlik ve beraberliktir. Bu duygumuzu zedeleyecek bu ifadelerin ülkemize zarar vereceğinin bilincindeyiz." dedi
"BOP'UN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR"
Çağlayan, "Türkiye'yi yönetme sorumluluğu taşıyanların Türkiye'nin sözde 36 etnik grup'dan oluştuğunu ve bu etnik gruplardan birisi olarak da Türklüğün üzerine vurgu yaptıklarına şahit oluyoruz. Bu hem tarihi gerçeklere aykırıdır ve aynı zamanda milletimizin vicdanını yaralamaktadır, hem de Türkiye üzerinden bölge de operasyon yapmak isteyen güçlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Ortadoğuda ki 22 devletin sınırlarının değişeceğini bizzat Amerikan dış işleri bakanıyken ilan eden zihniyetin uygulama zeminini Türkiye'de bulabileceği bir düşüncenin hakim olmasına dönük açıklamalar şeklinde görüyoruz. Biz Milli kimliği de kültürel kimlik olarak görüyoruz. Bununla birlikte Türk ırkı yoktur dersek, bu hem Türk Milletine iftiradır, hakarettir hem de bilimsel ve tarihi gerçeklere aykırıdır. Bunu esefle kınıyoruz." diye konuştu.

ADEM ÇİÇEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.