Akademi antrenörleri ile bir araya geldi

Akademi antrenörleri ile bir araya geldi
Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ve teknik kadrosu, Samsunspor Akademi antrenörleri ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Hüseyin Eroğlu, Akademi antrenörlerine dönük yaptığı konuşmada, kendilerinin de antrenörlük kariyerlerine Akademi antrenörü olarak başladıklarını vurgulayarak, "Akademi antrenörlüğü kurumsallığı hedefleyen Samsunspor gibi kulüplerde en önemli görevlerden biridir. Burada önce oyuncularınızı iyi tanımanız, role model olmanız, teknik ve taktik beceriler kadar iletişim becerilerine de katkı sağlamanız gerekecek" dedi.

an7i4521.jpg

"Bahanemiz yok"
Başkan Yüksel Yıldırım'ın vizyonunun, altyapıdan yetişen oyuncuların önce A takıma, sonra da Avrupa'ya gitmesi olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bu kadar güzel tesisler hazırlanıyorsa, bize en güzel koşullar sunuluyorsa, bahanemiz yok. Vizyonumuz Avrupa'ya oyuncu taşımak ve bu anlamda en önemli görev sizlere düşüyor. A takıma yükselen her genç oyuncunun teknik-taktik, fiziksel ve zihinsel olarak hazır gelebilmesi için iş birliği içerisinde olacağız. Biz sizlere katkı yapmak, iyi yaptığınız işlerin daha da iyi olması için antrenmanlarınıza geleceğiz, sizler de önceden haber vermek koşulu ile bizin antrenmanlarımızı izleyebilir, gözlem yapabilirsiniz. A takım ile alt yaş gruplarında aynı oyun formasyonu, oyun sistemi kullanmanın yollarını bulmalıyız ki, A takıma gelen genç oyuncunun uyumu daha kolay, performansı daha yüksek olsun" şeklinde konuştu. Alt yaş kategorilerinde de maç kazanmanın önemli olduğunu söyleyen Teknik Direktörümüz Hüseyin Eroğlu, "Kazanalım da nasıl kazanırsak kazanalım" felsefesi son derece zararlı. Kazanmak önemli, oyunun ve oyuncunun geliştiğini görerek kazanmak çok daha önemli ifadesini kullandı.

an7i4525.jpg

"Kapımız sizlere her zaman açık"
Üst düzey kulüplerde A takıma en yakın oyuncu grubunun U19 olduğunu söyleyen Eroğlu, "U19 takımı gibi U17 ve 15 takımlarındaki futbolcuların da potansiyelleri varsa A takım kadrosuna gelebileceğini unutmayın. A takıma gelen genç oyuncunun doğru antrenman yapması gerekiyor. Bizler geçmişte 16 ve 15 yaşındayken gençlerimizi 1. Lig'de oynattık. Çünkü hazırlardı. Hem maçlarınızı seyredeceğiz, hem de sürekli iletişim içerisinde olacağız. Teorik eğitimler yapacağız. Kapımız sizlere her zaman açık" diyerek sözlerini bitirdi. Yapılan toplantıya Yılport Samsunspor A.Ş Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan, İcra Kurulu Üyesi Suat Çakır, Nöral Teknik Koç Adnan Aydemir ve Samsunspor Futbol Akademi Koordinatörümüz Savaş Serdar’da katıldı.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.