Ak Parti iktidarlarında tarıma büyük destek'

Ak Parti iktidarlarında tarıma büyük destek'
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Toprak Mahsulleri Ofisi Samsun Şube Müdürü Hasan Yarımbaş'ı ziyaret etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel Toprak Mahsulleri Ofisi Samsun Şube Müdürü Hasan Yarımbaş'ı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Gerçekleşen ziyaret hakkında bilgi veren AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "25 Haziran 2015 tarihinden itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi Samsun Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak, Amasya, Tokat ve Samsun illeri olmak üzere 9 aktif alım merkezi bulunmaktadır. Bunlardan 4 tanesi Çarşamba, Bafra, Merkez ve Havza olmak üzere Samsun da bulunan aktif alım merkezleridir. 
Önümüzdeki pazartesi günü itibariyle Vezirköprü'deki merkezinde açılmasıyla alım merkezinin sayısı 5 olacaktır. 
Bugünkü buğday rekoltesinin 22 milyon ton olacağı yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilmiştir. Geçen yıldan stoklarda kalan 2 milyon ton civarında olduğunu düşünürsek Türkiye de ortalama 24 milyon ton buğdaydan bahsetmek mümkündür.
Samsun ilimizde 4 noktada alım için üreticilerden 385 ton satış amaçlı randevu müracatı olmuş, bu randevu karşılığında Bafra ilçesinde 73 ton, Havza ilçemiz de 26 ton peşin alım yapılmıştır. Bunun yanında Havza Ajans amirliğince 1.102 ton buğday,  1.952 ton arpa emanet olarak tüccarlardan alınmıştır.
Serbest piyasa çerçevesinde üretici Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatlarının üzerinden fiyat oluşturan tüccarı tercih ediyor. Fakat Toprak Mahsulleri Ofisimiz her zaman çiftçimizin yanında kara gün dostu olarak beklemektedir.
Ürün alımlarımız protein tayin cihazı ile otomosyon programı üzerinden yapılmaktadır. 
Toprak Mahsulleri Ofisi randevulu sisteme göre peşin ve emanet olarak alım yapmaktadır. Peşin olarak üreticiden, emanet olarak ta tüm kesimlerden alım yapmaktadır.
Şuan itibariyle Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye genelindeki fiyat politikasına göre makarnalık buğdayı 966 TL/Ton, birinci grup ekmekli buğdayı 862 TL/Ton, ikinci grup ekmeklik buğdayı 819 TL/Ton, yemlik buğdayı da 724 TL/Ton'dan alım yapmak üzere fiyatını açıklayarak bu fiyatlar üzerinden üreticiden alımlarını yapmaktadır. 
Her zaman çiftçinin alın terini, emeğini korumak üzere hazır kıta bekleyen Toprak Mahsulleri Ofisimiz, 2015 buğday sezonunda da aynı hassasiyeti göstererek çiftçimizi mağdur etmeme yolunda gerekli tedbirleri almış bulunuyor." dedi.

AK PARTİ İKTİDARLARINDA TARIMA BÜYÜK DESTEK
AK Parti iktidarlarının son 13 yıldır tarım politikalarını üreticiyi ve çiftçiyi merkezine olarak hareket ettiğini belirten Milletvekili Köktaş, "Çiftçimiz ve üreticimiz geçmiş dönem hükümetlerin de yaşadığı haciz sarmalından, kredi borçlarından AK Parti iktidarlarının son 13 yıldır uyguladığı tarım politikaları ile kurtulmuştur. Kırsal Kalkınma hibeleri ve programları ile çiftçimizin ve üreticimizin yüzü güldü. İlimize ayrılan tarımsal destek ödemeleri 9 kat attırılmış, Son 13 yılda 1,2 milyar TL nakit hibe desteği verilmiştir." diyerek sözlerine son verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.