Ailesi için can verdi

Ailesi için can verdi
ADANA'da, aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak sulama kanalına uçan otomobilde bulunan 'Boğa' ailesinin fertlerinden sürücü baba 33 yaşındaki Rüstem Boğa öldü. Boğa'nın eşi ve 2 çocuğu kurtarıldı.





Kaza, saat 10.30 sıralarında Yeşilbulvar Toki Evleri Karşısı'ndaki Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalında meydana geldi. Toros Mahallesi'ndeki bir apartmanda kapıcı olarak çalışan Rüstem Boğa, Saimbeyli İlçesi'ndeki köylerinden dönerken yönetimindeki 01 UJ 544 plakalı otomobilin aşırı hız nedeniyle direksiyon kontrolünü kaybetti. Virajı alamayan otomobil yoldan çıkıp, 3 metre derinlikte su bulunan kanala yuvarlandı. Kanalda takla atıp, ters dönerek sürüklenen otomobili kullanan sürücü Rüstem Boğa, yardımına koşanlarla birlikte eşi 33 yaşındaki Fatma Boğa ile çocukları 11 yaşındaki Esra ve 6 yaşındaki Mert Kaan Boğa'yı kurtardı. Adana Numune Hastanesi'ne götürülen anne ile çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Eşi ve çocukları kurtarıldığı sırada otomobilden çıkmayan Rüstem Boğa, daha sonra kendini otomobilin penceresinden dışarı attı. Ancak, havasız kalıp, su yutması ve güçsüz kalması üzerine akıntıya kapıldı. Boğa, otomobilden yaklaşık 100 metre uzaklıkta, kazadan yaklaşık yarım saat sonra dalgıç polislerin araması sonucu bulundu. Çağrılan 112 acil sağlık ekiplerinin müdahale edip, suni solunum ve kalp masajı yaptığı Boğa, ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü. Acil Servis'e götürülen Boğa'nın öldüğü anlaşıldı. Eşi ve çocuklarını kurtarırken ölen Boğa'nın cesedi hastane morguna konuldu.

“NE OLUR BABAMIZI KURTARIN”

Adana'da, aşırı hız nedeniyle virajı alamayarak sulama kanalına uçan otomobilden çıkarılıp kurtarılarak hastaneye götürülen Fatma Boğa, tedavilerinin ardından çocukları Esra ve Mert Kaan Boğa ile birlikte eşinin cenazesinin bulunduğu Balcalı Hastanesi'ne gitti. Hastanede önce eşi için yoğun bakımda yattığı belirtilip, ölümü gizlenen Fatma Boğa, acı gerçeği öğrenince sinir krizi geçirdi.

Çocuklarına sarılıp ağlayan Fatma Boğa, gözyaşlarına boğuldu. Çocuklar Esra ve Mert Kaan da, babalarının ölüm haberi üzerine ağlamaya başladı. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan 2 kardeşin, kanaldan çıkarıldıktan sonra, çevredekilere, “Ne olur babamızı kurtarın, o suda kaldı. Ne olur yardım edin” dedikleri belirtildi.

Sağlık ekiplerince müdahale edilen Fatma Boğa, eşinin ardından, “Bizi nasıl bırakıp gidersin. Hiç aklımıza gelir miydi? İşyerinden, çalıştığı apartmandan arayıp, 'Ne zaman geleceksin?' diye sordular. O da '12.00 gibi gelirim' dedi. Yavrularım, çocuklarım, 'Babam nerde?, çıkarın babamızı' diye ağlıyorlar. 'Otomobilde başka kimse var mı?' dediler, 'Kocam yok, onu sudan çıkartın' dedim. Seni bizden nasıl ayırdılar” diyerek ağıt yaktı.

Eşi ve çocuklarını kurtarmak isterken ölen Rüstem Boğa'nın cenazesi, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Saimbeyli İlçesi'ne götürüldü.