Aile hekimleri bugün iş bıraktı

Aile hekimleri bugün iş bıraktı
Aile hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarına yönelik düzenlemesini protesto için iş bırakma eylemi yaptı.

Ülke genelinde gerçekleştirilen eylemi basından öğrenen vatandaşların çoğu sağlık ocaklarına gelmedi, gelenler de hastanelerin acil servislerine yönlendirildi.

Grev haberini alan vatandaşlar, Bursa Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Sağlık Ocağı'na gelmedi. Gökdere Sağlık Ocağı'na gelenler ise geri döndü. Gökdere Sağlık Ocağı'na kan tahlili almaya gelen Eren Taşaroğlu, "Ben kan tahlili yaptırdım, bugün tahlili almaya geldim ama içeri girip hemşireye sorunca da yok dediler. 'Pazartesi günü geleceksin' dediler. Bugün grev varmış, Cumartesi günü de yürüyüş varmış diye duydum. Alamadım tahlili, ama böyle olmaz ki, her halde bir gündür bu. Bunun bir çaresinin bulunması lazım." şeklinde konuştu.

Hasta olan kızını tedavi için getiren Zerrin Parsak da acile yönlendirildiklerini belirterek şunları söyledi: "Kızım rahatsızdı, grevden dolayı tedavi olamadık, mağduruz şu anda, yetkililerden ilgi bekliyoruz. Hiçbir doktor yok şuanda. Muayene olamazsınız acile gidin dediler. En azından bir kişi hastaların mağdur olmaması için bekleyebilirdi. Çünkü hastalar olmasa doktorlarda ekmek yiyemez."

GREV ECZACILARI DA VURDU

Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının greve gitmesi, sağlık ocakları yanındaki eczacıları da vurdu. Osmangazi ilçesinde bulunan eczane çalışanı Serdar Akbaş, sabah işe gelince grevden haberdar olduklarını belirtti. Akbaş,, "Tabi burada mağdur olan hastalar. Sağlık ocağına gelen bütün hastalar acile yönlendiriliyor. Burada doktorlara da bir parça hak vermek gerekebilir, birazcık mağdur oldukları için greve gitmişler ama burada asıl mağdur olan hastalar. Biz de burada eczacı olarak hastalarımızı karşılayamayacağız, mağdur olduk, bu gün bizim de işlerimiz kesat gidecek." şeklinde konuştu.

Aile hekimleri, yarın Ankara'da Sağlık Bakanlığı'na yürüyecek. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.