AİLE EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR.

AİLE EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR.
Samsun'un Tekkeköy ilçesindeki Kutlukent Şehit Uğur Birinci İlkokulu Müdürü Recep Öner ,"Okulumuz Kutlukent Şehit Uğur Birinci ilkokulu-Ortaokulu aynı bina bünyesinde yer almaktadır" dedi.

Okulumuz çevre şartları itibariyle farklı kültür yapısı ve yaşam şekline sahip  ailelerden oluşmakta olduğunu  belirten okul Müdürü Recep Öner ,"Bu nedenle aile eğitimlerine çok önem verilmektedir. 2015-2016  eğitim-öğretim yılında başlayan aile eğitimi kurslarımız artık aileler tarafından talep edilir bir düzeye gelmiştir" dedi 

ÇOK BİLİMSEL METODLAR IŞIĞINDA YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
 Okulumuzun temel taşları olan çocuklarımız ve annelerini farkındalıklarını keşfetmeleri için eğitmek adına yola çıktık vurgulayan okul Müdürü Recep Öner," Çocuklarımızı okul hayatına ,okuma yazmada başarılı olmaya ve aile ile uyum içerisinde ilerlemeye dair hedefler içerisindeyiz.okul ,aile ,çocuk üçlemesini kurallara göre değil daha çok bilimsel metodlar ışığında yönlendirmeye çalışıyoruz ve bu bağlamda da çok olumlu geri bildirimler  almaktayız. En güzel örneklemeyi bir velimizin şu cümleleriyle ifade etmek istiyorum "diye konuştu.

HER ZAMAN VELİ VE MAHALLE ZİYARETLERİ DE YAPMAKTAYIZ
"Kurs sürecinde bir şeyi çok iyi anladım ki"diyen okul Müdürü Recep Öner,"Aslında kendi çocuğuma karşı dahi tahammülsüz bir anneymişim.sayenizde çocuğumun ihtiyaçlarının biz büyüklerden daha farklı ve öncelikli oldu. Farkettim.en basiti onu dinlerken artık diz çöküp aynı göz hizasında konuşuyorum  ve bu bile aramızda anlatamayacağım. Ölçüde faydalı bir iletişim kurmamıza olanak sağlıyor. Veli eğitiminin yanında ayrıca  her zaman veli ve mahalle ziyaretleri de yapmaktayız.2015-2016 eğitim öğretim yılında 32 kez yapılan veli ziyaretlerinde 85 (%64) öğrencimize , 73 velimize (%81 ) ulaşılmıştır.2016-2017 eğitim öğretim yılındaki hedefimiz ise veli ziyaretlerinde öğrencilerimizin% 70 ‘inde velilerimizin % 90 ulaşılması sağlanacaktır "diye ifade  etti.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.